16.5 C
Lviv
19.05.2024
Україна

Як вибрати осушувач повітря?

Осушувач повітря – це один із кліматичних пристроїв, який дозволяє створити необхідний рівень вологості у приміщенні, знизивши його до комфортних показників.

За підвищеної вологості у людини знижуються захисні властивості організму, погіршується працездатність. Крім того, висока вологість здатна заподіяти шкоди і самому приміщенню:

  • Внутрішнє оздоблення швидше занепадає;
  • Виникає висока ймовірність виникнення цвілі;
  • На металевих деталях та конструкціях швидше з’являється корозія.

Щоб уникнути цього, необхідно використати якісні осушувачі повітря. І тому ми пропонуємо вам звернути вашу увагу на вибір OSUSHITELI.UA (osushiteli.ua). Вони допоможуть вам підібрати те що вам потрібно згідно з вашими вимогами та бюджетом. Також на їхньому сайті ви можете прочитати та самостійно вибрати осушувач для квартири. Деталі за посиланням – https://osushiteli.ua/kak-vybrat-bytovoi-osushitel-vozdukha-dlya-kvartiry-po-populyarnost-i-nadezhnosti.

Вони бувають двох типів – побутові та для використання на виробництві.

Як працює осушувач повітря?

Найпоширеніший тип осушувачів для дому – конденсаційний. Принцип роботи такого пристрою заснований на позбавлення від зайвої вологи в процесі охолодження повітря. Вентилятор наганяє вологе повітря в осушувач, де він охолоджується, а конденсат, що утворився, потрапляє або в спеціальний бак, або через дренаж відразу в каналізаційну систему. А саме повітря проходить через конденсатор, нагріваючись на 4-5 ° С, і повертається теплим сухим потоком до кімнати. В осушувачах є вбудований гігростат, який допомагає запобігти пересушуванню повітря. Існують моделі осушувачів із додатковою функцією очищення повітря.

У виробничих та складських приміщеннях, де вологість повітря – це критично важливий показник, використовуються осушувачі з можливістю безперервної роботи. Для осушення повітря в приміщеннях з температурою нижче 0 (наприклад, у холодильних камерах) використовуються осушувачі з адсорбційним принципом дії. Такі осушувачі оснащені роторами зі спеціальною речовиною, що вбирає. За допомогою вентилятора повітря нагнітається в ротор, де воно і позбавляється зайвої вологи.

Як вибрати осушувач повітря для квартири?

При виборі кліматичної техніки для дому слід звернути увагу на такі чотири показники:

  • Продуктивність. Обов’язково потрібно враховувати, який обсяг вологи протягом години осушувач може видалити з повітря. Чим більше площа житлового приміщення, тим більшою продуктивністю повинен мати осушувач. Щоб розрахувати, який осушувач підійде саме вам необхідно квадратуру кімнати помножити на 0,7;
  • Рівень шуму. Для квартири чи будинку варто вибирати найбільш безшумні моделі;
  • Електроспоживання. Серед сучасних моделей осушувачів більша частина має високу продуктивність, але при цьому споживає невелику кількість електроенергії;
  • Додаткові опції. Багато осушувачів оснащені функціями, завдяки яким користуватися пристроєм стає в рази зручніше: наявність таймера, очищення повітря, автоматичного рестарту. Остання функція корисна у разі непередбаченого відключення електрики – як тільки її подача відновлюється, пристрій знову починає роботу з тими налаштуваннями, які виставили користувачем раніше.

Схожі повідомлення

ЗСУ вийшли з Лисичанська без втрат, – Гайдай

admin3

У Турці 27-річний бориславець викрав з помешкання речей та грошей на 100 тисяч гривень

admin3

Стартувала електронна петиція щодо присвоєння почесного звання Героя України новороздільцю, військовослужбовцю 10 гірсько-штурмової бригади ,Скоблію Івану Васильовичу посмертно!

admin3

Під час великої війни українці частіше одружувались, аніж розлучались

admin2

У с. Чишки поблизу Львова 24-річний водій збив ровесницю – пішохода, яка від отриманих травм померла

admin3

Для чого варто замовити SEO копірайтинг

admin

Залишити коментар