16.5 C
Lviv
27.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільський центр зайнятості і втілений у місті проєкт “Рука допомоги”

Проєкт «Рука допомоги»: мешканка Стрийщини з допомогою фахівців центру зайнятості відкрила власний барбершоп
У перспективі майстриня планує розбудовувати бізнес.
Ірина Савка понад шість років займалася перукарською справою як найманий працівник. Мати трьох дітей, давно мріяла відкрити свій бізнес і працювати на себе. Для цього не переставала вчитися на курсах, удосконалювати здобуті знання та професійні навички, у тому числі й в академії перукарського мистецтва Володимира Новоградського.
Переломним у житті Ірини став візит до Новороздільського відділу Стрийської філії ЛОЦЗ, куди вона звернулася після звільнення з роботи. Кар’єрний радник ознайомила її з послугами служби зайнятості, активними заходами, перспективами працевлаштування.
Під час розмови з’ясувалося, що жінка не тільки вмотивована до праці, а й має намір зайнятися бізнесом. Досконало вивчивши програми, спрямовані на підтримку підприємницьких ініціатив, вона надала перевагу проєкту «Рука допомоги».
Успішно захистивши бізнес-план, підприємиця отримала стартові кошти для закупівлі обладнання та матеріалів, а згодом відкрила у Новому Роздолі барбершоп.
«У маленькому містечку на Стрийщині це стало справжньою подією. Адже зазвичай місцеві чоловіки користувалися послугами салонів-перукарень, а голили обличчя вдома самостійно», – поінформували у Львівському обласному центрі зайнятості.
«Барбершоп – це особлива культура, своєрідний чоловічий клуб, де можна привести себе в порядок, поспілкуватися з друзями, однодумцями, посмакувати кавою або просто розслабитися, – каже Ірина Савка. – Головна «фішка» нашого салону – професійність майстрів. Якщо клієнти покидають приміщення з усмішкою, якщо вони задоволені якістю послуг, рівнем обслуговування, ціновою політикою, тоді заклад буде користуватися гарною репутацією».
У перспективі майстриня планує розбудовувати бізнес, зокрема створити ще одне робоче місце для барбера та здавати його в оренду, активно напрацьовувати базу клієнтів та збільшувати асортимент послуг.
Зазначимо, «Рука допомоги» — пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який реалізується за підтримки Світового банку в рамках більш широкої стратегії модернізації системи соціальної підтримки населення.
Мета проекту — допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес.

Схожі повідомлення

Графік навчання та канікул у школах на новий навчальний рік

admin2

Привіт всім! Мене звати Лапка і 6 днів тому мене знайшли на вулиці…

admin3

Новороздільські рятувальники надали допомогу мешканці Миколаєва

admin2

Світлої пам’яті Воїна- новороздільця  Володимира САДОВОГО нагороджено відзнакою «Хрест Героя». Посмертно

admin3

Стільсько…. Матеревбивство… І знову оковита…

admin2

Дивна «точка» на сходах поруч з аптекою «3і»: подейкують, що тут реалізують алкогольні вироби невідомого походження та цигарки?

admin3

Залишити коментар