16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Для чого використовують бактерицидні лампи та яких видів вони бувають?

Як в медичному закладі, так і в домівках, особливо в сезон панування респіраторно-вірусних інфекцій, є велика потреба у знезараженні повітря та видимих поверхонь, з якими найчастіше виникає контакт.  Медики рекомендують проводити профілактичне протибактеріальне опромінювання з обов’язковим дотриманням встановлених правил та норм користування спеціалізованим обладнанням. Використовуються для цієї мети бактерицидні лампи, які є одним з різновидів ультрафіолетових ламп. Їх випромінювання впливає на структуру ДНК мікроорганізмів, внаслідок чого відбувається нейтралізація.

Бактерицидні опромінювачі: з якими цілями їх використовують?

Різні моделі ламп бактерицидних, що існують на ринку, відрізняються розмірами, конструкцією та матеріалами виготовлення. Вони розраховані на приміщення різних площ, від маленьких кабінетів до великих аудиторій. Такі застосовуються в найрізноманітніших сферах, таких як:

  • медичні установи;
  • освітні заклади;
  • підприємства харчової промисловості;
  • спортивні зали та тренажерні зали;
  • офісні приміщення;
  • торговельні центри;
  • готелі та гуртожитки;
  • косметичні салони та салони краси;
  • дитячі садки та школи;
  • приватні домівки та квартири.

Використання бактерицидних опромінювачів дозволяє забезпечити чистоту повітря в приміщеннях, мінімізувати ризик передачі інфекційних хвороб та забезпечити додатковий рівень захисту для людей.

Яких видів буває лампа бактерицидна

Різновиди приладів визначаються їх потужністю, будовою, матеріалом скла та наповнювачем, діапазоном випромінювання, призначенням до використання та способом монтажу. Серед них значне поширення отримали озонові та безозонові ультрафіолетові моделі.

Максимально ефективними в бактерицидній боротьбі рахуються варіанти з увіолевого скла, що відсікають озоноутворюючі хвилі, але при цьому зберігають високу протимікробну активність.

За принципом будови розрізняють наступні типи бактерицидних ламп:

  • Відкриті з прямим опроміненням. Вони створюють безпосередній потік ультрафіолетових променів. Їх використовують у приміщеннях без людей, а після застосування потрібно провітрити кімнату.
  • Екрановані з опроміненням відбитого типу. Вони працюють за принципом відбивання UV-променів від спеціального екрана, зменшуючи тим самим негативний вплив на живих істот. Монтаж таких бактерицидних опромінювачів зазвичай відбувається на стелі. При цьому проводиться контроль за вмістом кількості озону у повітрі. Максимальна ефективність дезінфекції досягається при внутрішній циркуляції повітря в приміщенні.
  • Комбіновані. Конструкція складається з використанням двох ламп. Завдяки налаштуванню екранів світло однієї направляється донизу, а іншої вгору. У пустому приміщенні включають обидві лампи, а при присутності людей – тільки верхню.
  • Закриті. Ці лампи обладнані спеціальними корпусами, в середині якого відбувається знезараження повітряних мас під впливом прямого UV-випромінювання. Такі називають ще рециркуляторами та часто використовують в медичних закладах, де важливо постійне знезараження без перерв.

Для вибору оптимальної моделі краще звернутися в професійний центр продажу медичного обладнання, такий як “Медтехніка Лайф”, де з урахуванням площі порадять купити бактерицидні лампи відповідної потужності. В асортименті доступні моделі по типу екранованих опромінювачів з жалюзі, рециркулятори, кварцові лампи та інші.

Схожі повідомлення

Стояли в черзі по хліб: у Чернігові росіяни розстріляли людей

admin2

Нарешті ми вбиваємо в собі малороса

admin3

Президент України зустрівся з військовими львівської королівської 24-ої механізованої бригади (фото)

admin3

4 січня у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна» презентували мистецькі лоти благодійного аукціону «Мистецтво заради перемоги».

admin3

SMM: просування у соціальних мережах

admin

Курс Ruby on Rails для початківців від IT-школи A-Level

admin

Залишити коментар