16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новий Розділ: ціни на “тепло” затверджені

Учора, 12 жовтня, на засіданні виконавчого комітету затвердили тарифи на теплопостачання.

У тих же розмірах, які обговорили і погодили на громадських слуханнях у неділю, 10 жовтня.

А саме: тариф на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для населення – 1994, 22 грн за 1 Гкал (з ПДВ, тобто повна ціна), для релігійних організацій – 1972,39 грн, для бюджетних установ – 1975,61 грн, для інших споживачів – 1974,17 грн за 1 Гкал.

Основна умова – для населення ціна залишиться на рівні попереднього року – 1223,17 грн/Гкал. У платіжках також вказуватиметься ця ціна. Це результат укладеного Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному сезоні 2021/2022, підписаному Кабінетом Міністрів України, Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, «Асоціацією міст України» та Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України». Механізм повернення різниці тарифів ще повністю не визначено, проте певні напрацювання уже проговорені і закріплені, зокрема: Кабмін зобов’язується повернути не менше 80 % різниці у тарифах.

Серйозною була розмова з представниками ТОВ “Нафтогаз-Тепло” – т.в.о. Новороздільської ТЕЦ Ярославом Лесюком і начальником планово-економічного відділу ТОВ “Нафтогаз-Тепло” Євгеном Голокостом. Щоправда, доволі різняться дані, які називають одні представники компанії, і її керівництво, яке глаголить на весь голос про майже стовідсоткову готовність до опалювального сезону. Наразі є два великі пориви на магістральному теплопроводі і шість на інших теплових мережах. Крім того, Євген Голокост запевнив, що “Нафтогаз-Тепло” зобов’язується поставити теплові лічильники на всі будинки. З тих 36 будинків, у яких зняли ніби “на повірку” і не повернули лічильники тепла, стверджував Я.Лесюк, лише 8 залишилися без лічильників. Також заміну теплових труб на площі, які також, як виявилося, у поганому стані, тож “прорвати” могло у будь-яку хвилину, обіцяють завершити до двох тижнів часу.

Опалювальний сезон, найімовірніше, розпочнеться не 15 жовтня, але й не надто пізніше цього часу.

Схожі повідомлення

Вагони-зерновози, виготовлені на ДМЗ “Карпати” – якісні і потужні

admin2

Калейдоскоп мистецьких перемог учнів Новороздільського ЗЗО №2

admin2

Запрошуємо на сімейний тенісний турнір у Новому Роздолі

admin2

Дії населення при виникненні хімічної небезпеки: що потрібно знати, пам’ятати та вміти

admin2

У Новому Роздолі рятувальники, медики та правоохоронці допомогли літній жінці, яка не могла самостійно відчинити двері квартири на 3-у поверсі житлового будинку

admin3

ART – STONE  – власне виробництво у Новому Роздолі

admin3

Залишити коментар