16.5 C
Lviv
19.05.2024
Україна

Визначення високоприбуткових облігацій

Високоприбуткова інвестиційна програма (HYIP) – це різновид схеми Понці, що є інвестиційною аферою. Колись HYIP використовувався в секторі фінансових послуг для позначення інвестиційної програми, яка могла запропонувати високу віддачу від інвестицій. Оператори шахрайства зловживали терміном HYIP, щоб замаскувати свої шахрайства під законні інвестиції. Через це надмірне використання операторами HYIP став синонімом шахрайства або схеми Понці. Використання цього терміна еволюціонувало для позначення свого роду схеми Понці, яка вербує “інвесторів” через Інтернет. Через широко поширене зловживання цим терміном у схемах інтернет-понці авторитетні фінансові служби більше не називають себе «програмами високоприбуткових інвестицій».

Онлайн-схеми HYIP рідко існують протягом багато часу. Переважна кількість випадків свідчить про те, що HYIP є схемами Понці, в яких нові інвестори надають готівку для виплати прибутку існуючим інвесторам, яку вони потім зазвичай знімають. Цей підхід дозволяє шахрайству продовжуватися доти, доки знаходяться нові інвестори та/або старі інвестори залишають свої гроші у схемі, відомій як нарахування складних відсотків (оскільки обіцяється ще вищий прибуток).

Оператори HYIP зазвичай створюють хайп сайты, що пропонують «інвестиційну програму» з прибутковістю до 45% на місяць. Вони часто використовують розпливчасті пояснення, стверджуючи лише те, що вони проводять різні види торгівлі на різних фондових ринках або біржах, щоб отримати очікуваний прибуток.

HYIP також можуть відображати схеми пірамід, пропонуючи поточним інвесторам заохочувальні комісії, наприклад, 10% від поточних інвестицій для залучення нових інвесторів.

Хайп інвестиційні ігри
В результаті онлайн-форумів та сайтів моніторингу, які зробили «інвесторів» HYIP більш обізнаними про їхню природу, деякі оператори HYIP просувають свої програми як «гру з фінансовою структурою», в яку слід «не вкладати гроші, які не можна собі втратити».

Вони обіцяють виплатити, наприклад, до 95% депозитів, решта піде на хостинг чи інші збори та прибуток власника. У таких «іграх» перші учасники («інвестори») можуть отримати добрий прибуток, і їх заохочують залучати до програми інших людей через реферальну комісію.

Теоретично з допомогою цих ігор можна розробити стратегії максимізації прибутку. Деякі користувачі форуму можуть завоювати репутацію, завдяки якій інші довірятимуть їхнім словам про те, що вони змогли вивести свій прибуток, спонукаючи інших інвестувати в надії, що після них інвестуватимуть інші і що вони таким чином зможуть отримати прибуток.

Ці «ігри» можна як лотереї. Програми HYIP зазвичай подобаються тим, кого приваблюють азартні ігри.

Схожі повідомлення

Як придбати букети з доставкою до найголовніших свят?

admin

Легендарна «Пташка» жива! В мережі з’явилося перше відео про захисницю Маріуполя у російському полоні!

admin3

Сумна європейська “першість”…

admin2

22-річний шахрай з Тернопільщини видурював у Львові у довірливих людей кошти за начебто сприяння у працевлаштуванні у Республіці Чехія

admin3

У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває понад 200 пацієнтів з корона- вірусом, віком в межах 35-57 років

admin3

“Знімайте рожеві окуляри. Випалюйте в собі всю російську субкультуру”: Пам’яті Романа Ратушного

admin3

Залишити коментар