16.5 C
Lviv
28.04.2024
Новороздільська ОТГ

                       Новороздільська територіальна громада: підсумки  2023-го  спортивного року

          Традиційно рейтинговим показником, за яким можна судити про рівень спортивного життя у громаді, є досягнуті результати на спортивних змаганнях та турнірах. У Львівській області щороку проводяться обласні комплексні спортивні Ігри серед територіальних громад  у трьох категоріях: «Дорослі 18+», «Ветерани 40+» та «Люди з інвалідністю». Головним завданням обласних Ігор є активізація масового спорту та адаптивної рухової діяльності та підведення підсумків роботи територіальних громад в ділянці спортивно-масової роботи, фізкультурно-спортивного руху серед різних груп населення.    

        Завершився  спортивний марафон  2023 року, починаючи з лютого по грудень місяць під назвою – «Обласні комплексні  ігри за програмою ХХХІІ спортивних ігор Львівщини, ХVІ обласних ігор ветеранів спорту та ІХ спортивних ігор серед людей з інвалідністю». Спортсмени, ветерани спорту та люди з інвалідністю нашої громади також  приймали участь у цьому спортивному марафоні. Змагання проводилися за чинними правилами змагань з виду спорту та відповідно до вимог Положення з кожного виду програми.

         У 2023 році із 73-х територіальних громад участь у змаганнях взяли лише 39.      Найкращі результати показали в категорії «Дорослі»: І місце – Червоноградська громада, ІІ місце – Самбірська, ІІІ місце – Бродівська територіальна громада. В категорії «Ветерани спорту»: І місце Новороздільська,  ІІ місце – Самбірська, ІІІ місце – Бродівська територіальні громади.   В категорії «Люди з інвалідністю»:    І місце – Новороздільська, ІІ місце – Сокальська,  ІІІ місце – Самбірська територіальні громади.

      ХХХІІ спортивні ігри в категорії «Дорослі» складаються з 17 видів програми – бадмінтон, «Мама, тато, я – спортивна сім’я – обласний фестиваль», плавання, шашки, баскетбол (чол.), баскетбол 3х3 (чол., жін.), пляжний волейбол (чол., жін.), оздоровчий туризм, легкоатлетичний крос, шахи, скандинавська ходьба, теніс настільний, волейбол (чол., жін.), стрільба з пневматичної зброї.

       В категорії «Дорослі» взяло участь 39 територіальних громад  Львівщини. За підсумками ХХХІІ спортивних ігор Львівщини в загальному заліку Новороздільська громада  зайняла VІ місце, пропустивши вперед  Самбірську, Сокальську, Червоноградську, Бродівську, Стрийську ТГ, де набагато потужніша спортивна інфраструктура. Серед  дорослих  срібними призерами ігор стала команда  з оздоровчого туризму у складі: Заяць Оксани, Фіковської Марти, Заяць Галини, Іватя Ярослава, Труша Юрія, Слупка Остапа. Бронзовими призерами ігор стала команда з плавання у складі: Мирослави Медвідь, Олександра Бурова і Олега Тимощука.

ХVІ обласні ігри ветеранів спорту складаються з 10 видів програми  – бадмінтон, плавання, шашки, пляжний волейбол (чол., жін.), оздоровчий туризм, легкоатлетичний крос, шахи, скандинавська ходьба, теніс настільний.

      В категорії «Ветерани спорту» взяло участь 29 територіальних громад  Львівщини. В ХVІ обласних іграх ветеранів спорту  в загальному заліку Новороздільська громада  зайняла І місце. Серед ветеранів спорту чемпіонами ігор стала команда з плавання у складі: Лесі Наконечної, Олега Філя і Володимира Іватя, команда  з оздоровчого туризму у складі: Лесі НаконечноїГалини Івать, Віри Тимощук, Юрія Королькова, Володимира Іватя, Олега Тимощука. Срібними призерами ігор стала команда з пляжного волейболу серед жінок у складі: Разової Ольги, Худяк Тетяни. Бронзовими призерами ігор стала команда з шашок у складі: Заблоцького Ігоря, Зініна Валерія, Анісімової Зоряни та команда з шахів у складі: Заблоцького Ігоря, Білінського Степана, Анісімової Зоряни.

ІХ спортивні ігри серед людей з інвалідністю складаються з 8 видів програми – плавання, «Мама, тато, я – спортивна сім’я – обласний фестиваль», шашки,  оздоровчий туризм, легкоатлетичний крос, шахи, скандинавська ходьба, теніс настільний.        В категорії «Люди з інвалідністю» взяло участь 14 територіальних громад  Львівщини. В ІХ спортивних іграх серед людей з інвалідністю в загальному заліку Новороздільська громада  зайняла  І місце. Серед спортсменів з інвалідністю чемпіонами ігор стала команда «Мама, тато, я, – спортивна сім’я» у складі: сім’я Корецької  Людмили, Івана та  доньки Аміни, команда з настільного тенісу у складі: Ланчута Андрія, Аділова Ярослава. Срібними призерами ігор стала команда з плавання  у складі: Анжели ЛесикЮрія Костенка та Романа Маркова, команда  з оздоровчого туризму у складі: Анжели Лесик,  Юлії Труш та Романа Маркова, команда зі скандинавської ходьби у складі: Оксани Штефаник , Івана Туписа та Андре Мандрика. Бронзовими призерами ігор стала команда з легкоатлетичного кросу у складі: Анжели Лесик, Оксани Штефаник, Олени Корікової.

Футбольна команда ФК «Новий Розділ» стала переможцем обласних змагань з футболу ІІІ ліги.

    Футбольна команда КСК «Берездівці» стала переможцем районних змагань з футболу  ІІ ліги.

* * *

В навчальних закладах проводиться фізичне виховання та фізкультурно-оздоровча робота згідно окремих програм і планів.

           Спортивно-масові заходи проводяться як у ДЮСШ, так і в навчальних закладах міста. Починаючи з лютого місяця проводяться спортивно-масові заходи, в яких здійснюється відбір кращих спортсменів для участі в обласних спортивно-масових заходах з бадмінтону, міні-футболу, настільного тенісу,  волейболу (жін.), настільного тенісу серед навчальних закладів, плавання, пляжного волейболу, футболу, баскетболу, спортивно-розважальне свято серед  дітей-інвалідів «Повір у себе», спортивно-культурне свято серед людей з інвалідністю, дитячі спортивні квести.

   У місті функціонує  ДЮСШ, яка має 5 відділень з олімпійських видів спорту – настільний теніс, бокс, волейбол (дів.), футбол (хл.), футбол (дів.)плавання.

ДЮСШ має матеріально-спортивно базу – 2-поверхову будівлю з службовими та допоміжними приміщеннями  843,1 кв.м (спортивний зал – 10,5 м х 30 м і 3,5 м х 27 м). Стадіон на 7000 місць, спортзал 8,6м х 17,6м, штучний майданчик 15м х 24м. Футбольне поле ДЮСШ – 105м х 70м.

Для проведення навчально-тренувальних занять та змагань ДЮСШ використовує спортивні бази чотирьох  ЗЗСО, стадіон «Галичина», спортзал стадіону «Галичина», спортзал МБК «Молодість» та плавальний басейн «Ювілейний» м. Миколаїв.

                      У місті зареєстровані  спортивні клуби,  які діють на громадських засадах згідно окремих своїх програм і планів

           Стан та практичні заходи щодо подальшого розвитку видів спорту залежать від фінансування.

19 грудня у м. Львів відбулося підведення підсумків ХХХІІ спортивних ігор Львівщини, ХVІ обласних ігор ветеранів спорту та ІХ спортивних ігор серед людей з інвалідністю».

Новороздільська ТГ була нагороджена дипломами та відзнаками управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації.

     Наостанок – про нагальні проблеми. У  місті практично немає  відповідної  сучасної спортивної інфраструктури для проведення  учбово-тренувального процесу та проведення  різноманітних спортивно-масових заходів, не вистачає спортивного інвентаря,  але  завдячуючи  копіткій  роботі тренерсько-викладацького  складу ДЮСШ , викладачів навчальних закладів та спортивних клубів міста, а також давнім вагомим спортивним традиціям нашого міста, новороздільці  постійно здобувають спортивні нагороди. Якщо у найближчому майбутньому хоча б частково відновиться спортивна інфраструктура, то успіхи новороздільських спортсменів стануть ще вагомішими. Великі сподівання на введення в експлуатацію нашого басейну, який, безумовно, підвищить  і  стан здоров’я новороздільців, і відновить спортивні традиції наших плавців, починаючи з дитячого спорту. До речі, там матимуть змогу займатися спортом не тільки плавці, а й люди з інвалідністю, абонементні групи здоров’я, учні навчальних закладів та загалом населення громади, яке буде підвищувати свій фізичний стан. Так що новий рік відкриває нові надії на розвиток та досягнення у спорті Новороздільської громади .

                                                                                                                              Олександр ПРИДАТКО, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради  

                                                                                           

Схожі повідомлення

Сьогодні з 15.00 до 19.00год. біля пам”ятника Шевченку відбудеться “СІМЕЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ”

admin3

ФК “Новий Розділ” переміг на виїзді ФК “Старий Самбір” – 1:0 .Достойне завершення першого кола. Так тримати!

admin3

ЧАС МАЛЕЧІ ДЛЯ ДОБРОЇ СПРАВИ: майстер – клас “Оберіг Захиснику” у МБК “Молодість”!

admin3

Дмитро САПИГА: «Усі так захопилися благоустроєм, що вийшла не одноденна толока, а місячник прибирання довкілля. Вдячні за допомогу підприємствам і доброчинцям…»

admin3

Ірина Чернова: чергове Гран-прі – Учителю Роздільської школи

admin2

Станківці-Тужанівці-Підгірці: історія сіл

admin2

Залишити коментар