16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Де можлива купівля та продаж криптовалют?

Купити та продати криптовалюту сьогодні досить легко, але попередньо варто вивчити ситуацію на крипторинці та скласти прогнози щодо цифрових активів, що вас цікавлять. Як і інші види інвестицій, криптомонети вважаються ризикованими, тому важливо дбати про свою фінансову безпеку.

Вартість криптовалют – те, на чому заробляють криптоінвестори та трейдери. Цифрові активи можна як купувати, так і продавати чи обмінювати, одержуючи натомість фіат чи іншу крипту. Незважаючи на те, що існують різні способи виведення криптомонет, не всі вони однаково вигідні.

Купівля/продаж криптовалюти через криптобіржі

Це один із найбільш простих та зручних варіантів. Для української криптоспільноти актуальною платформою вважається WhiteBIT – одна з найбільших у Європі криптобірж. Цей сервіс пропонує активні торги з криптою у будь-який час з можливістю купувати та продавати як цілу монету, так і частину від неї. Курси криптовалют представлені в режимі реального часу: вони коригуються на підставі останніх закритих угод. Крім основного функціоналу, ви також можете на криптобіржах зберігати свої активи або виводити їх на зовнішні гаманці.

Працювати з популярними та великими майданчиками можна лише після проходження верифікації – підтвердження особистості. Купівля та продаж криптовалют стають доступними лише після надання платформі документів, які допоможуть ідентифікувати вашу особу (паспорт, ID-картка та ін.). Така процедура має безумовну перевагу – робить роботу на біржі максимально безпечною, оскільки вона відсіває шахраїв.

P2P-угоди

На даний момент в Україні діють обмеження від НБУ, через які виведення та введення грошей з банківської картки на криптобіржу недоступні. Тому ринок криптовалют України використовує переважно P2P-платформи, де операції виконуються між двома користувачами, що не суперечить правилам НБУ. P2P – це маркетплейс, на якому зібрані пропозиції щодо крипти від користувачів. Ви або вибираєте вже діючі оголошення, або створюєте власне, де вказуєте, обсяг та ціну криптовалюти в Україні, яку хочете продати, а також спосіб оплати.

Безпека клієнтів майданчика забезпечена системою депонування, коли гроші заморожуються на рахунку платформи до підтвердження угоди обома сторонами. Крім того, рекомендується орієнтуватися на рейтинг під час вибору того, з ким проводити операцію.

Електронні обмінники

Ціни на ринку криптовалют та в обмінниках можуть відрізнятися. Це пов’язано з тим, що криптообмінники самі виставляють курс, додаючи до нього комісію за свою роботу. Сервіси такого плану функціонують цілодобово та передбачають підтримку карток українських банків. Популярні онлайн-ресурси: Changeit, BuyBank, Bitcoin24.

Щоб зробити покупку крипти, вам потрібно вибрати банківський сервіс, саму цифрову монету та ввести адресу вашого криптогаманця. Для продажу криптовалюти необхідно повідомити вашу картку, куди мають надійти фіатні гроші, а також суму, яку ви готові продати. Деякі обмінники можуть пропонувати зареєструватися на сайті, щоб брати участь у програмах лояльності.

Схожі повідомлення

АМКУ оштрафував виробника чаю Greenfield та “Принцеса Нурі” за спробу приховати зв’язки з Росією

admin3

“Ухилянти” не переводяться, судові вироки також: викрито ще 2-х “сачків” від мобілізації

admin3

 Про війну, про героїзм і доблесть українського народу, про людей і людиськ…

admin3

25-річний шахрай із Запоріжжя організував у Львові схему видурювання у громадян коштів у соцмережах. Поліцейські викрили афериста

admin3

Андрій ГАРАПЦЬО : «Є таке прислів’я «Добрий початок – половина справи». Так от, наш клуб, увійшовши у фінальну частину обласного футбольного чемпіонату, половину справи виконав. Залишилося тільки її завершити – стати чемпіонами ІІ ліги. 15 жовтня стартуємо…»

admin3

Для чого використовують бактерицидні лампи та яких видів вони бувають?

admin

Залишити коментар