16.5 C
Lviv
01.05.2024
Львівщина

На Львівщині затримали чоловіка, який організував власний канал нелегальної міграції

Під виглядом учасника волонтерської або ж громадської організації він пропонував ухилянтам «пакет документів», який давав змогу безперешкодно перетнути кордон.

Спецслужба продовжує боротьбу з внутрішнім ворогом. Зокрема викрили та заблокували чергові схеми виготовлення документів для незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану

У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримали організаторів нелегальних «трафіків».

Як йдеться у повідомленні пресслужби Львівської ОВА (ОДА), про це сьогодні, 7 серпня, під час брифінгу в офіційному медіацентрі Львівської ОВА розповіла речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

«Такі «послуги» ділки оцінювали від 2,5 до 5 тис. дол. Сума коливалась залежно від місця проживання клієнта і терміновості його виїзду до зарубіжної країни», – зазначила вона.

Так, на Львівщині затримали 44-річного мешканця регіону, колишнього адвоката, який організував власний канал нелегальної міграції.

За 4200 доларів США він пропонував ухилянтам «пакет документів», який давав змогу безперешкодно перетнути кордон. А саме, під виглядом учасника волонтерської або ж громадської організації потенційним втікачам гарантував «безпечний» виїзд з України. Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другої частини коштів – 4 000 доларів США.

Окрім цього викрили й мешканця столиці, який пропонував потенційним призовникам виїхати за кордон під виглядом волонтерів. Для цього він використовував свої зв’язки серед представників благодійних фондів, далі зловмисник вносив «клієнтів» до системи «Шлях» як водіїв гуманітарних вантажів.

І ще за однією схемою затримали двох фігурантів, які займались фіктивним працевлаштуванням «ухилянтів» на посаду також  водіїв у фірму, що займається міжнародними перевезеннями до країн Євросоюзу.

Наразі організаторам злочинної діяльності повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років.

Також Роксолана Яворська розповіла про затримання інформаторки спецслужб, яка збирала розвіддані про запланований візит Президента, результати  роботи Спецпризначенців ЦСО «А» СБУ, підготовку росіянами масштабної провокації «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті білорусі тощо. 

Інформаторка спецслужб рф

Служба безпеки затримала інформаторку спецслужб рф, яка напередодні нещодавньої робочої поїздки Президента України в Миколаївську область збирала розвіддані про запланований візит гаранта. Насамперед зловмисниця намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту Глави держави на території області.

«Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження: завчасно здобули інформацію про розвідувально-підривну діяльність фігурантки і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту. У подальшому українська спецслужба продовжила документувати злочинні дії ворожої поплічниці, щоб отримати нові дані про її російських «кураторів» і отримані завдання. Це дозволило встановити, що ворожа інформаторка мала й інші цілі. Зокрема, виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова. За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині», – зазначила Роксолана Яворська.

Співробітники СБУ затримали поплічницю рф «на гарячому» під час спроби передачі розвідданих загарбникам.

За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Очакова, яка була колишньою продавчинею у військовій крамниці на території однієї із військових частин регіону.  Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Фігурантці обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою та можлива додаткова кваліфікація її злочинних дій. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Результати  роботи Спецпризначенців ЦСО «А» СБУ, які  продовжують «мінусувати» російських загарбників

Лише за тиждень воїни Центру спецоперацій «А» СБУ набили дронами-камікадзе достатньо ворожих цілей, зокрема до списку входить: важка вогнеметна система «Солнцепьок», 15 танків різних модифікацій, зенітний ракетний комплекс «Оса» та комплекс відеоспостереження «Муром»

 8 артилерійських систем і 2 реактивні системи залпового вогню, 2 системи ППО та 3 системи радіоелектронної боротьби, більше 40 одиниць автомобільної техніки та бронеавтівок, комплекс відеоспостереження, більше 30 оборонних споруд та вогневі позицій та укриття.

Також спецпризначенці СБУ у взаємодії з побратимами-артилеристами ЗСУ ліквідували 255 росіян і ще близько 30 одиниць техніки та інших цілей.

Підготовка провокації

Служба безпеки України здобула розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі.

За наявними даними, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група із кадрових військових зс рф та співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію білорусі під виглядом «вагнерівців». Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе «українських диверсантів». У скоєному рф планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави.

Інформацію про запланований у білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел.  Зокрема, зі свідчень військовослужбовця зс рф, якого українські захисники взяли у полон на Запорізькому напрямку.

«Також кіберфахівці СБУ відновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого рашиста. Встановили, що нещодавно йому дали вказівку передислокуватися до білорусі як учаснику приватної військової компанії «Вагнер». Уже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про «спеціальну місію» на Мозирському НПЗ. У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли видалену переписку з іншими виконавцями, знімки об’єкта та окрему інформацію щодо операції», – пояснила речниця Головного управління СБУ у Львівській області.  

Боротьба й з внутрішніми зрадниками, які співпрацюють з окупантами.

Служба безпеки затримала зрадницю, яка «зливала» до фсб інформацію про наслідки російських повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Вона передала агресору фото та відео з місць ворожих «прильотів» по двох промислових об’єктах на території регіону Миколаївщини, серед яких нафтобаза.

Розвіддані фігурантка переправляла проросійському блогеру, який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку і працює на фсб. У подальшому ворожий пропагандист переправляв отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак. Крім того, одержані від інформаторки медіафайли він використовував в інформаційній пропаганді, а саме для підготовки замовних сюжетів для міжнародного рупору кремля «РИА Новости».

Під час обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф. Їй вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Також СБУ затримала соратника Киви, який наводив російські «Гради» на бойові позиції ЗСУ під Донецьком. Це депутат однієї із селищних рад, який коригував російські обстріли по передових позиціях Сил оборони на східному фронті.

Посадовець входив до близького оточення екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ Іллі Киви.

Для отримання розвідданих про дислокацію українських військ, депутат сільради «в темну» використовував своїх знайомих, які виконували бойові завдання на Донецькому напрямку. Під час дистанційного спілкування з військовими він вивідував у них детальну інформацію про місця їхнього базування та можливого переміщення на лінії фронту.

Потім отримані відомості позначав на електронних картах і публікував їх на власній сторінці у Фейсбуці, яку активно «моніторили» представники російських спецслужб. Таку інформацію агресор у подальшому використовував для коригування обстрілів позицій українських захисників.

Коригувальнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами СБУ 12 років тюрми отримав зрадник, який «зливав» до рф інформацію про навчання бійців Нацгвардії

Поплічником ворога виявився екскомандир взводу в одному із центрів підготовки підрозділів Національної гвардії. Він був завербований кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління генштабу зс рф. Агент збирав інформацію про іноземну військову допомогу підрозділам Нацгвардії, зокрема щодо бойової підготовки українських воїнів.

Військова контррозвідка СБУ поетапно задокументувала злочинні дії ворожого агента і затримала його на спробі переправлення таємної інформації російському гру. Зловмисника суд визнав винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Схожі повідомлення

Чотири рази «журналіст» ігнорував повістки…

admin3

Євген РОЗЛУЦЬКИЙ у фіналі міжобласного турніру з боксу впевнено переміг досвідченого професійного боксера зі Львова і завоював перше місце!

admin3

Оперативна інформація щодо підтоплення сел. Східниця Дрогобицького району станом на 09:00 11 червня

admin3

Скандал у Львові: в навчальному закладі прокоментували, як у них 13 років працював професор з фальшивими дипломами

admin3

Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх, – Максим Козицький

admin3

50 тис. євро та 25 тис. доларів США: на таку суму 5 авантюристів ошукали клієнтів “обмінника”

admin3

Залишити коментар