16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Про Угорщину рік тому

Несподівано почали багато запитувати про Угорщину в цей день рік тому.

Впевнений, що ми, як і розвідки інших держав ЄС, особливо держави – сусіди Угорщини, знають чи знали більше, і, маю надію, свого часу це оприлюднять.

Поки що напишу тільки те, що бачив на власні очі.

Перші військові колони угорських військових я побачив майже зразу після окружної Будапешту.

Це був ранній ранок 25 лютого 22 року. Я заїхав на заправку на своєму авто з українськими номерами, і раптом відчув себе темношкірим африканцем в ковбойському салуні Техаса десь в середині 19 сторіччя. Заправка була забита військовими угорцями, які уважно дивилися на мене, у мілітарній флісці та на машинку з наліпкою хреста НГУ на задньому склі. Ніхто не робив жодних там загрозливих жестів, але відчуття було абсолютно ворожого ставлення.

По нашивкам це був якийсь підрозділ військової поліції Угорщини, такий собі аналог нашої ВСП. Майже зразу після того як я повернувся на дорогу, мені довелося стати в хвіст величезної колони військової техніки. Поступово її обганяючи, я мимоволі рахував. В Цій колоні йшло 6 машин для наведення понтонних переправ, з понтонами, у супроводі вантажівок з особовим складом та кількох машин бойового прикриття. Далі до кордону таких колон було ще три – у кожній по шість – вісім вантажівок з понтонами.

На всіх заправках по дорозі до кордону зустрічалися або військові, які рухалися в сторону кордону з Україною, або техніка. Часто зустрічалися очевидні резервісти на власних авто, які були викликані в свої частини. Один із них, кремезий чолов”яга, підійшов до мене, довго розглядав, потім мовчки налив кави із термосу і простягнув цигарку. Я не палю вже давно, але тут механічно взяв. Чоловік міцно затягнувся, і запитав – туди? Показуючи в сторону України.

Я не встиг нічого відповісти, як він продовжив – немає сенсу. Вас не буде за три дні. Не треба було вірити американцям”.

Хотів би я подивитися на цього мудака зараз. А особливо після перемоги України. 

Євген СТЕПАНЕНКО, ведучий програми “Війна і мир”, ветеран АТО

Джерело: https://censor.net/ua/b3401957

Схожі повідомлення

Оплата за газ “НАФТОГАЗУ”: як дізнатися особовий рахунок і створити особистий кабінет

admin2

Новий церковний календар – дати і свята

admin2

22-річна наркозбувачка зі Львова налагодила всеукраїнську мережу реалізації психотропів. Правоохоронці затримали “бізнесвумен” кримінального промислу

admin3

Катували людей та відбирали бізнес: поліцейські провели міждержавну спецоперацію для викриття організованого злочинного угруповання

admin3

На Личакові вшанували пам’ять Героїв України усіх часів

admin3

Чергова трагедія на Львівщині через недотримання правил безпеки

admin2

Залишити коментар