16.5 C
Lviv
17.04.2024
Україна

«Неможливо подолати коронавірус, ігноруючи його», – Орест Чемерис

08 листопада 2022 року.

На фото: Орест Чемерис

Незважаючи на війну в країні, пандемія COVID-19 все ще триває, тому аби вберегти себе від впливу вірусу медики закликають пройти вакцинацію.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я, за минулий тиждень на Львівщині щеплення від COVID-19 зробили 4483 людини (з них 442 людини отримали першу дозу вакцини, 408 – другу, 3139 – першу бустерну, 444 – другу бустерну дозу), працювали 150 пунктів щеплень та 7 мобільних бригад.

 «У сезон посилення респіраторних захворювань закликаємо громадян зробити щеплення проти ковіду. За минулий тиждень у 273 осіб виявили коронавірус, 5 випадків були летальними. Ще 250 осіб знаходяться у стаціонарах області. Неможливо подолати коронавірус, ігноруючи його. Люди можуть сказати, що вони повністю перегорнули сторінку COVID-19, однак все одно це ситуація, яка потребує уваги.

Тому наголошую на важливості проведення вакцинації, як початковими, так і бустерними чи додатковою дозами. А також важливо дотримуватись заходів профілактики. Носіння масок, соціальна дистанція та дотримання гігієни – це рекомендації, які ми неодноразово повторювали, але вони не втрачають своєї актуальності і зараз. Оскільки так можна не лише забезпечити свій захист, а й перервати ланцюг передачі вірусу», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Зазначимо, в Україні від початку вакцинальної кампанії провели 34 464 622 щеплення, з них 2 290 642 – у Львівській області. Зокрема, першу дозу отримали 1 086 782 особи та 1 028 168 осіб вакцинувались другою дозою. 166 649 осіб пройшли щеплення першою бустерною дозою, другу бустерну отримали 6063 особи. Ще 1295 осіб провакцинувались додатковою дозою. Зараз на Львівщині є у на явності вакцини «Коронавак» і «Комірнаті». Перелік пунктів щеплень по області можна знайти за посиланням Щоб зробити щеплення, зверніться за скеруванням до сімейного лікаря.

В Україні найбільше щеплень зробили вакциною «Comirnaty» американського виробництва компанії «Pfizer-BioNTech», це 17 430 523 щеплення. Серед вікової категорії, яка найбільш активно вакцинувалась, переважають особи віком 20-39 років.

Схожі повідомлення

“Я правильно розумію, що якщо три бомжі зrв@лтyють суддю Оксану Софілканич, яка прийняла таке рішення, то…” – Береза

admin3

Затримано 8 українців-дезертирів, які намагалися втекти до Молдови. Серед них син та внук співачки Ротару, – Бутусов. ВIДЕО

admin3

Ми мусимо привчити владу говорити правду

admin3

Сезон кабачків: топ смачних рецептів

admin2

Робочий візит на Львівщину очільник НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко розпочав із відвідин Більче – Волицько – Угерського газосховища

admin3

Вигідна оренда квартир подобово у Харкові

admin

Залишити коментар