16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Ковід “відсвяткував” і вийшов “на полювання”: про ріст захворюваності і у Новороздільській ОТГ

Під час брифінгу 21 січня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про новий спалах коронавірусу, з епіцентром у західних областях України.

Втім, це було передбачувано.

Віктор Ляшко розповів, що за минулу добу, 20 січня, в Україні зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Що в свою чергу свідчить про новий спалах захворюваності в Україні. Серед лідерів антирейтингу – західні області країни.

“Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Наприкінці грудня та на початку січня в нас було за тиждень по 30 тис. випадків. Цього тижня вже за два дні – 30 тисяч випадків”, – зазначив очільник МОЗ.

Чи дійсно новий спалах китайського вірусу?

За статистичним підтвердженням саме по Новороздільській міській лікарні звернулися до заступника головного лікаря Ірини Крижанівської.

Розуміємо, що стовідсотково точної картини не побачимо, адже хто йде до лікаря і його направляють на ПЛР-тест, кого не направляють, бо ніби-то не надто “хворий” (тим паче, у зимову негоду розгулялися й інші простудні захворювання, та ж ГРВІ чи грип), а хто і взагалі не звертається до лікарні, лікуючись самотужки, або звертається до приватних лабораторій або за іншим місцем проживання (навчання, роботи тощо).

Зазвичай, у Новороздільській лікарні двічі на тиждень проводять забір аналізів на ПЛР-тест, які відправляють у львівські лабораторії, – у понеділок і середу.

І ось результати. Святковий тиждень: із усіх, хто здав аналізи 5 січня, у 9 осіб прийшов позитивний тест, хто здав 10 січня – у 6 осіб підтвердився китайський вірус.

а вже наступний тиждень: 12 січня – 21 позитивний тест підтверджено, 17 січня – 26 “хворих” виявлено серед новороздільців, котрі прийшли на здачу ПЛР-тесту.

Тобто: 15 “ковідних” одного тижня – і 47 наступного. Втричі більше. Що тут скажеш? Нова хвиля наяву.

Різко збільшилася кількість звернень до сімейних лікарів із проявами застуди. І вже появилися випадки госпіталізації хворих у “ковідні” лікарні області.

20 січня відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС з розгляду питання «Про посилення контролю за дотриманням на території Новороздільської територіальної громади встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів із запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

На території Новороздільської територіальної громади з 19 січня 2022 року встановлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки.

Також прийняли рішення заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти за умови захворюваності на ГРВІ більш як 50 відсотків здобувачів освіти та/або персоналу закладу освіти. і обмежити відвідування сторонніми особами закладів освіти та охорони здоров’я.

Схожі повідомлення

Диверсії щодо енергетичної інфраструктури в темні часи: хронологія злочинів

admin3

“Принеси у бібліотеку…” – акція у Новому Роздолі. Долучайтеся!

admin2

Новороздільська громада. Випуск-2023

admin2

Пласт – Новий Розділ: спомин таборового літа

admin3

З Днем Матері, наші милі, добрі, надзвичайні, найрідніші матусі!

admin3

Львівщина і Новий Розділ : 748 і , відповідно, 22 випадків захворювань на COVID-19 за добу 14 квітня

admin3

Залишити коментар