16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Творча співпраця Нового Роздолу і Старобільська розвивається

Проєкт «Мистецтво заради єдності» в рамках культурних обмінів, запроваджених Львівською обласною радою «Схід і Захід разом» за підтримки «ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – УКРАЇНА», який включав творчі обміни працівників культури Нового Роздолу і Старобільська, отримав продовження. Зважаючи на близькість духу і міцну дружбу, котра виникла одразу між творчими делегаціями, продовження цілком очікуване.
Наша делегація у Старобільську стала глядачами премєри постановки «Особливі люди» (соціально-психологічна драма на основі п’єси Олександра Ігнашова), яку зіграв народний самодіяльний театр мініатюри «Шукачі».
Театр – ось ще одна сфера для обміну досвідом. І от на Різдвяні свята до Нового Роздолу прибула керівник театру «Шукачі» Мар’яна Бондар (вона ж і соліст Старобільського Будинку культури, як і її донечка Софійка). Нові зустрічі відбулися у форматі майстер-класів: 11 січня у Будинку дитячої та юнацької творчості п. Мар’яна не просто представила презентацію «Театр – життя. Актори в ньому – люди!», а й провела своєрідну репетицію з юними акторами театрального колективу «Маски» (керівник – Ліля Томащук). Дещо насторожені очікування швидко переросли у взаєморозуміння практично з півслова: дещо «смішні» вправи з артикуляції, мистецьких рухів та музичні ігри здружили митців з різних частин України. Тож надалі розмова склалася уже і професійно, і довірливо водночас. Тож заочно «Шукачі» і «Маска» познайомилися, у перспективі та планах – нова творча зустріч наживо. Наступного дня майстер-клас по театральному мистецтву «Пошук таланту – прем’єра таланту!» провела Мар’яна Бондар і у міській бібліотеці для дорослих.
Не лише успішні постановки та чергові творчі задуми презентувала гостя із Старобільська, але й неймовірну закоханість у свою роботу, у творчість загалом та театральне мистецтво зокрема. Мар’яна лише пятий рік працює у Будинку культури Старобільська, нещодавно закінчила навчання у коледжі Луганської державної академії культури і мистецтв на режисера масових та театралізованих видовищ, який перебрався у м. Кремінна.


«Ви такі щирі, гостинні, відкриті, творчі люди», – емоційно ділиться враженнями Мар’яна, яка лишень утверджується у захопленні галичанами, незважаючи уже на кілька зустрічей з новороздільцями. І далеко не останньою, сподіваємося.

Захоплено відгукувалася побаченим гостя із Старобільська – керівник театрального колективу “Шукачі” Старобільського будинку культури Маряна Бондар, і була надзвичайно вражена багатством колядок та неймовірною сценічною постановкою вертепів – на святі Коляди у березині і в Миколаєві на “КОЛЯДА ФЕСТ”. Та й сама органічно вписалася у Народний ансамбль пісні і музики “Мальви”, з якими на свято Маланки щедрувала й колядувала, ніби виросла з цими традиціями.

І романтична поїздка до Львова, бо яким же інакшим може бути настрій після відвідування Різдвяного вечірнього міста Лева!

До нових зустрічей, друзі із Старобільська!

Схожі повідомлення

Новороздільська громада у розрізі конкурсу мікропроєктів: 15 місце із 73!

admin2

Подаруй українську книгу в сільські бібліотеки Новороздільської ОТГ!

admin2

КСК “Берездівці” з рахунком 4:0 на виїзді переміг КСК “Розділ”. Круто!

admin3

19 листопада: орієнтовний графік вимкнення електропостачання в м. Новий Розділ

admin3

Іван НИКОЛИН – працьовитий , скромний, вихований молодий сучасник  із добрими, щирими  очима. Воїн світла, який назавжди у серцях тих, хто його знав

admin3

ART-STONE – власне виробництво пам’ятників у Новому Роздолі

admin3

Залишити коментар