16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Популярність електровелосипедів

Електротранспорт сьогодні користується більшою популярністю. Його екологічність і безшумну роботу їх оцінила вже не одна тисяча жителів великих міст і невеликих населених пунктів. Електровелосипеди різних моделей заповнили вулиці великих міст, поступово очищаючи транспортний потік від екологічно «шкідливих» автомобілів. Якщо у вас є електровелосипед, ви не тільки можете швидко і без зусиль дістатися до будь-якої точки міста, зберігши чистим повітря. Ви можете забути про те, що таке багатогодинні пробки, пошук місця для паркування, незручні перехрестя, ціни на бензин. Вам не страшно буде забути удома водійське посвідчення (для управління електробайк воно вам просто не потрібно) або вчасно забути застрахувати свій транспортний засіб (цього не потрібно). І ви зовсім не зобов’язані їздити тільки по дорозі: ваш маршрут може проходити через парки, сквери, по тротуарах, чого не може дозволити ні автомобіль, ні навіть скутер.

Кожен електровелосипед комплектує певним типом приводу, двигуном, акумулятором (теж кілька типів) і контролером.

Більш докладно варто зупинитися на приводі, завдяки якому електровелосипед і починає рухатися.

Найпоширеніший тип приводу, що встановлюється на абсолютній більшості сучасних електровелосипедів – це мотор-колесо.

Принцип конструкції колесо-мотора в тому, що замість маточини колеса встановлений невеликий двигун. Це можна зробити і з переднім, і з заднім колесом. Існують моделі електровелосипедів, в яких привід вмонтований в обидва колеса. Електричний привід працює зі стандартним напругою 24, 36 і 48 В. Потужність двигуна електровелосипеда варіюється від мінімальних 150 до максимальних 1 000 Вт і більше.

Багато власників електровелосипедів, бажаючи зробити свою техніку більш потужною, а значить, і підвищити швидкість транспортного засобу, намагаються самі вдосконалити його механізми. Таким чином, можна збільшити напругу, що подається на електропривод, до 72 В.

Однак варто пам’ятати, що в багатьох країнах, де поширені електровелосипеди, їх швидкість обмежена законодавчо. Уряди багатьох країн передбачили для електробайк швидкість в 35 км / ч. Тому збільшення швидкості за допомогою апгрейда байка не доцільно.

Крім того, непрофесійне втручання в електричну «начинку» байка може привести до поломки двигуна, що не додасть радості власнику транспортного засобу.

Цю роботу потрібно залишити кваліфікованим  веломастерам, які мають знання та досвід.

Багато веловиробника випускають спеціальні електро наборы для того, щоб переробити звичайний велосипед в потужний і швидкісний електробайк. Як і електровелосипеди, Китай виробляє і такі комплекти, в які входить акумулятор, контролер і привід типу «колесо-мотор». Він відрізняється від інших приводів дизайном, що дозволяє йому органічно вписатися в загальну конструкцію електровела. Він працює безшумно і дуже просто встановлюється на звичайний велосипед, перетворюючи його в електробайк.

Схожі повідомлення

Чоловічі кросівки для бігу: ключ до комфорту і ефективності

admin

Як Різдво Христове надає сенсу Новому рокові?

admin3

Роман Зозуля завершив кар’єру футболіста та вивчає нову професію футбольного менеджера

admin3

Втручання політиків у стратегічні рішення для країни і життя людей

admin3

На Львівщині була загроза ракетної небезпеки: Максим Козицький про добу в області

admin3

16-річна юнка та 21-річний парубок зі Львова пішли наперекір волі батьків, які намагалися завадити їхньому коханню, і втекли з дому, аби бути разом. Правоохоронці виявили їх аж у Одесі

admin3

Залишити коментар