16.5 C
Lviv
23.04.2024
Україна

Монтаж опалення: етапи та послідовність

Монтаж системи опалення – це останній етап будівництва. Починати слід з ретельного планування загальної системи опалення. Вже на момент затвердження проекту будинку потрібно визначитися з тим, яке опалювальне обладнання буде встановлено. Потрібно пам’ятати і про те, що не останнім аргументом у такій справі, як заміна опалення або монтаж опалення, є сезонний фактор. Найгарячіша пора, коли проводиться монтаж опалення будинку, – це літо та осінь.

Кваліфікованих робітників слід знайти заздалегідь, тому ми можемо вам порадити компанію “Економ тепло” (https://ekonomteplo.com.ua/poslugy/montazh-opalennya/). Вони вже більше 10 років працюють на ринку та є професіоналами із встановлення опалювальних систем та багатьох інших послуг.

Монтаж опалення будинку чи котеджу.

Монтаж опалення починається тільки після завершення будівництва. Це, в першу чергу, складання стояків та монтаж водовідводів. Зверніть увагу, щоб було дотримано не тільки необхідних технічних вимог, а й ухил, а також правильно виконане з’єднання труб. Встановлення систем опалення може бути чимось ускладненим. Найчастіше труднощі пов’язані з викривленням осі на тій чи іншій частині водовідведення, недостатньої ізоляції отворів та стиків. Монтаж опалювальних систем завжди завершується контрольним випробуванням. Тестування на герметичність та міцність – головна запорука успішно проведеної роботи. Проведено ремонт, опалення проведено та перевірено, тепер можна сміливо приступати до встановлення сантехніки.

Так, коли радіатор опалення знаходиться на своєму місці, установка вважається завершеною. Але все ж цьому передує вибір котла системи опалення.

Фахівці приділяють чимало часу та розведення труб до радіаторів, адже комунікації ніяк не повинні заважати тим, хто житиме в будинку.

Вибір розведення системи опалення – однотрубна або двотрубна

Монтаж систем опалення може бути здійснений шляхом однотрубної або двотрубної розводки. Перший спосіб простий і дешевий. Другий – надійніший, але водночас і вимагає значного вкладення коштів та сил. Двотрубне розведення передбачає наявність прямої і зворотної труби, які підтримують однакову температуру при вході в кожен радіатор опалення. Установка цього виду розведення може здійснюватися паралельно (до кожного радіатора окремо) або колекторно.
Однотрубна система опалення , при монтажі та проектуванні систем опалення, використовується все рідше. Справа в тому, що цей спосіб передбачає послідовну протяжку труб від однієї батареї до іншої, отже значна частина тепла втрачається від сегмента до сегмента.

Вибір труб для монтажу систем опалення

Заміна опалення обертається нелегким вибором: які труби віддати перевагу. Це з погодно-кліматичними особливостями, специфікою рельєфу, особливостями обраного теплоносія і навіть рівнем життя населення.

Пластикові труби переваги та недоліки.

Системи опалення в наш час складаються в основному із пластикових труб, які добре зарекомендували себе завдяки герметичності та еластичності. Величезним плюсом таких труб є можливість їх встановлення у тих приміщеннях, які мають складний інтер’єр, адже в цьому випадку комунікації легко ховаються під облицюванням.

Монтаж систем опалення завдяки трубам із пластику проводиться у найкоротші терміни. Крім того, пластикові труби набагато довговічніші, ніж їх попередники, рідше засмічуються, менше схильні до агресивних умов навколишнього середовища (перепад температур, вологість, блукають струми і так далі).
Монтаж систем опалення повинен проводитись тільки професіоналами. Якщо ви запланували таке дійство, як заміна опалення, лише фахівець може надати кваліфіковану допомогу, а також порадити, труби з якого матеріалу ідеально підійдуть саме для вашого приміщення.

Насоси опалення установка та особливості

Циркуляційні насоси – не менш важлива ланка у ланцюзі системи опалення. Такі пристрої необхідні, якщо монтаж установки системи опалення потребує примусової циркуляції. Принцип роботи простий: ротор із закріпленою на ньому крильчаткою обертається, що приводить у рух теплоносій. Насоси опалення, установка яких потребує не тільки кваліфікації, а й певного досвіду, бувають з мокрим та сухим ротором. На це варто звернути особливу увагу, коли планується заміна опалення. Насоси з мокрим ротором не вимагають технічного обслуговування, а з сухим – продуктивніші. Насоси опалення – необхідна установка, якщо обійтися без примусової циркуляції неможливо.

Монтаж опалювальних приладів

Монтаж опалення рано чи пізно стосується опалювальних приладів. Саме цей елемент системи опалення знаходиться, як правило, у полі зору людей.
Коли монтаж системи опалення вже завершено, опалювальні прилади ховають під всілякі декоративні елементи, але варто пам’ятати, що це може суперечити техніці протипожежної безпеки. Встановлення опалення може припускати наявність у кімнатах традиційних радіаторів, батарей чи конвекторів.

В останні роки монтаж опалення будинку завершується встановленням на свої місця панельних радіаторів, які поєднують у собі переваги радіаторів перших двох типів. Заміна опалення іноді спричиняє розчарування господарів будинку. Таке відбувається, якщо неправильно вибрано матеріал опалювальних приладів. Чавунні радіатори відомі всім і кожному, але вони застаріли.

Якщо ви запланували ремонт, опалення не повинно приносити негативні емоції. Чавунні радіатори довго нагріваються, але й втрачають тепло чимало часу. Установка радіаторів із чавуну дуже трудомістка, а їхній зовнішній вигляд майже завжди вибивається зі стилістичного оформлення інтер’єру. Монтаж опалення може бути здійснений за допомогою алюмінієвих або біметалевих радіаторів.

Установка радіаторів цього гарантує відмінну тепловіддачу, непоганий дизайн і низьку масу. Монтаж радіаторів опалення біметалічного типу (сталева труба та алюмінієвий корпус) нескладний, проте такі пристрої досить дорогі. 

Монтаж радіаторів опалення, як і встановлення опалення в цілому, потребує великого досвіду проведення подібних робіт. Не дуже кваліфікований фахівець здійснить монтаж опалення будинку, але через якийсь час обов’язково виявляться суттєві недоліки. І найчастіше таке трапляється у самий розпал опалювального сезону.

Схожі повідомлення

Українська мова – державна мова і … по другий бік океану

admin2

На Личакові вшанували пам’ять Героїв України усіх часів

admin3

На Львівщині відзначили переможців обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури

admin3

Коли потрібно викликати сантехніка

admin

Перевезення одягу та взуття

admin

Рятувальники ліквідували пожежу в центрі Львова. Загинув власник квартири, 1944 р.н.

admin3

Залишити коментар