16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Гранки-Кути і “Еко Пром Груп” – протистояння триває

Гранки-Кути стали горою – за рідне село, за збережену екологію, за справедливість і добробут громади.

Зустрічі, листи, невдоволення – наразі очікуваного результату немає: машини і далі курсують до горезвісного підприємства на колишній цегольні Гранки-Кутів.

Тоді мешканці села, організувавшись, взялися до більш радикальних методів – перегородили дорогу і не пропускають ні фури із шинами на цегольню, ні машини з готовою продукцією з підприємства.

Встановили блоки, залишивши місце для проїзду автомобілів (адже чи швидка, чи пожежна, всяке може ж бути…). І від 31 серпня до сьогодні – круглодобово – на дорозі чергують люди.

Першу фуру, яка приїхала у вівторок, 31 серпня, десь після 16.00 год. не пропустили. Довго очікував водій, але згодом розвернувся і поїхав – у сторону Львова (адже мешканці автомобілем супроводжували аж до Розвадова , щоб глянути, куди ж поїде).

Мешканці закликають односельців долучатися, створивши своєрідне чергування, щоб і вдень і вночі охороняти проїзд до ТОВ “Еко Пром Груп”. Вночі холодно, гріються біля багаття, дехто з друзів, знайомих, родини підвозять перекусити.

1 вересня прибули представники міської спілки учасників АТО. Микола Пшик повідомив про зустріч із власником В.Філобоком, який просить випустити машину з металобрухтом (мовляв, треба здати перероблену продукцію і за отримані кошти розрахуватися з працівниками).

Також 1 вересня приїжджали представники поліції.

До речі, Філобок, подейкують, готовий і налаштований працювати і далі, впевнено доказуючи, що ніякої шкоди від виробництва немає і що скоро отримає всі необхідні дозволи.

Мешканці ж Гранки-Кутів та громади переконані – шкода є. І ні за що не погоджуються на діяльність цього підприємства у селі.

У надзвичайному випадку, говорять, будуть бити у дзвони місцевої церкви, щоб почула вся округа.

Сподіваємося, нам не доведеться почути тривожного набату.

А наполеглива громада отримає бажане.

Схожі повідомлення

Іван СОХАН – сільський учитель, інтелігент, музикант і зразковий сім’янин

admin3

28-ма спартакіада СІ “Промінь життя” – до 30-ї річниці Незалежності України

admin2

Новий Розділ – цікавинки краєзнавства

admin2

Перший в житті футбольний турнір найменших вихованців АФ “Розділля”!

admin3

Тарас ПРОЦІВ – багатодітний батько – пішов на війну заради майбутнього своїх кровинок

admin2

ЗАГИНУВ НАШ ГЕРОЙ – мешканець с. Берездівці

admin2

Залишити коментар