16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Варварська наруга над місцем поховання пілотів…

У День пам’яті та примирення у Новому Роздолі вшанували жертв Другої світової війни, а через кілька днів – познущалися над місцем поховання пілотів…

Суботнього ранку, 8 травня, працівники міського Управління культури, спорту та гуманітарної політики та міських бібліотек поставили квіти до пам’ятника загиблим пілотам, пом’янули загиблих у страшному вихорі Другої світової війни, віддали шану і тим, хто захищає Україну на її східних кордонах і нині.

А вже  буквально через день, 10 травня, люди, котрі прийшли до місця поховання воїнів, вжахнулися….  З якою люттю і злобою було побито плити, подовбано на камені зірку і написи, розкидані квіти…

Стільки літ  новороздільці гордилися злагодою і християнськими цінностями, міцними національними традиціями та добросусідством.

Звідки така жорстокість? Звідки  таке варварство? Так, можливо, радянська зірка багатьом не до вподоби, але це не просто пам’ятник  «воїнам-визволителям» – це могила, у якій поховані наші українські солдати, наші земляки, котрі також, нехай і по-своєму, боронили рідну землю від фашистських загарбників.

Ми ж насамперед християни, тож наруга над похованнями вважається великим гріхом.

На кому лежить цей непростенний гріх знущання над могилою, дізнаватимуться працівники міського відділення поліції, де відкрили  провадження кримінальної справи.

А нам, новороздільцям, соромно, що маємо посеред нас таких перевертнів – не християн, не совісних громадян, нелюдських вчинків діячів.

Схожі повідомлення

Запрошуємо до команди

admin3

Знаки спортивної долі, або Як одне рішення  юної роздолянки Марічки Гошилик посприяло її успішному поступу у великий волейбол

admin3

Життя для вибраних, або Чи справді у війську так важко із заміною бійців, щоб надати їм бодай короткотермінову відпустку? 

admin3

Вечір пам’яті жертв голодомору – біля пам’ятника Шевченкові

admin2

Невдала лижня спіткала і новороздільця

admin2

Дмитро САПИГА: «Якщо б нам вдалося  і надалі не збавляти обсягів  гуманітарної допомоги на потреби ЗСУ, госпіталям та мешканцям вражених російським агресором східних теренів держави, досягнутих   у березні, то у цьому році цей показник Новороздільської територіальної громади перевищив би  у декілька разів минулорічний. Стараємось…»

admin3

Залишити коментар