16.5 C
Lviv
01.05.2024
Новороздільська ОТГ

Реконструкція центральної площі триває

Усі уважно спостерігають за процесом реконструкції міської площі. Ще б пак – такий великий проєкт, такі десь очікувані, але несподівані зміни. І… шквал критики, як же без того.

Спочатку потужна техніка “зрізала” асфальт, за яким аж черга влаштувалася. І хто вдячний був – бо хоч якось засипали ями у дворах, а декому все ж недогода – не туди завезли, не так розрівняли і т.д. і т.п.

Далі реконструкція пішла несподіваним кроком – зрізають дерева зі сторони ресторану, позаду МБК “Молодість”, на самій площі зрізали каштани (вздовж будинку по пр. Шевченка, 11). На цьому місці будуть молоді деревця. А також встановлено нове потужне електроосвітлення, таке ж встановлять і напроти, вздовж будинку по пр. Шевченка, 15.

Що ж, потужні дерева, коріння яких підриває дороги і пішохідні доріжки, крона закриває від сонця будівлі, опале листя забирає час на прибирання і затрати комунальників, гілки можуть стати небезпекою під час вітровіїв, давно потребують “реконструкції”. Молоде місто має мати молоді зелені насадження, а не бути оазою старезних лісових дерев. Втім, і на це у кожного своя думка…

От лишень голубам та таксистам масштабна реконструкція, виглядає, не завада. І цікаве видовище для вільних спостерігачів, а ще – безкінечна тема розмови для “знавців”, “експертів”, критиканів….

Фото – на память. І для порівняння – як було. А як буде… сподіваємося, скоро побачимо.

Серед інших фото – попередній проєкт візуалізації майбутньої оновленої площі Героїв Майдану. Попередній, зроблений ще кілька років тому. Так, не кінцевий, будуть певні зміни. Але суть десь така і залишиться.

Як ми уже згадували – заберуть “облізлі” дошки оголошень, замінивши сучасними, зліва від МБК “Молодість” встановлять флагштоки, площа буде “відділена” від дороги зеленими зонами, і – фонтан. Напевно, своїми довгими, хоч і не зовсім позитивними, обговореннями новороздільчани таки “випросили” собі фонтан на центральній площі міста.

Крім того, оновлять сходи Будинку культури, з пандусом, а також бруківку перед МБК і з усіх сторін. Сьогодні, до речі, викорчовували величезні пні зрізаних між Будинком культури і басейном дерев, там вже днями будуть облаштовувати площадку для стоянок автомобілів, викладаючи іі бруківкою.

Схожі повідомлення

Гранки-Кутівська школа – невелика сільська школа, у якій панує Л Ю Б О В

admin2

Про дідуся та батьків Володимира Зеленського, які походять з міста Кривий Ріг, у дечому схожого на Новий Розділ

admin3

Літній дитячий клуб – у Тужанівській школі

admin2

Випускникам Новороздільської громади – щасливого майбуття!

admin2

Волонтерський центр «Ми разом», або Без кожного з нас Україна неможлива

admin3

День відкритих дверей у Новороздільському професійному ліцеї: вичерпно про вибір професії і правильний вибір навчального закладу. До дискурсу долучилися колеги та учні з Новороздільського ліцею будівництва та побуту

admin3

Залишити коментар