16.5 C
Lviv
18.04.2024
Новороздільська ОТГ

Реконструкція центральної площі триває

Усі уважно спостерігають за процесом реконструкції міської площі. Ще б пак – такий великий проєкт, такі десь очікувані, але несподівані зміни. І… шквал критики, як же без того.

Спочатку потужна техніка “зрізала” асфальт, за яким аж черга влаштувалася. І хто вдячний був – бо хоч якось засипали ями у дворах, а декому все ж недогода – не туди завезли, не так розрівняли і т.д. і т.п.

Далі реконструкція пішла несподіваним кроком – зрізають дерева зі сторони ресторану, позаду МБК “Молодість”, на самій площі зрізали каштани (вздовж будинку по пр. Шевченка, 11). На цьому місці будуть молоді деревця. А також встановлено нове потужне електроосвітлення, таке ж встановлять і напроти, вздовж будинку по пр. Шевченка, 15.

Що ж, потужні дерева, коріння яких підриває дороги і пішохідні доріжки, крона закриває від сонця будівлі, опале листя забирає час на прибирання і затрати комунальників, гілки можуть стати небезпекою під час вітровіїв, давно потребують “реконструкції”. Молоде місто має мати молоді зелені насадження, а не бути оазою старезних лісових дерев. Втім, і на це у кожного своя думка…

От лишень голубам та таксистам масштабна реконструкція, виглядає, не завада. І цікаве видовище для вільних спостерігачів, а ще – безкінечна тема розмови для “знавців”, “експертів”, критиканів….

Фото – на память. І для порівняння – як було. А як буде… сподіваємося, скоро побачимо.

Серед інших фото – попередній проєкт візуалізації майбутньої оновленої площі Героїв Майдану. Попередній, зроблений ще кілька років тому. Так, не кінцевий, будуть певні зміни. Але суть десь така і залишиться.

Як ми уже згадували – заберуть “облізлі” дошки оголошень, замінивши сучасними, зліва від МБК “Молодість” встановлять флагштоки, площа буде “відділена” від дороги зеленими зонами, і – фонтан. Напевно, своїми довгими, хоч і не зовсім позитивними, обговореннями новороздільчани таки “випросили” собі фонтан на центральній площі міста.

Крім того, оновлять сходи Будинку культури, з пандусом, а також бруківку перед МБК і з усіх сторін. Сьогодні, до речі, викорчовували величезні пні зрізаних між Будинком культури і басейном дерев, там вже днями будуть облаштовувати площадку для стоянок автомобілів, викладаючи іі бруківкою.

Схожі повідомлення

Про реконструкцію міської площі…

admin2

 «Андрій був цікавою, багатогранною особистістю. До того ж, він мав виразну проукраїнську позицію…»

admin3

“Різдвяне диво” “EVERSONG”

admin2

Толока по роздільськи. Роздоляни – молодці!

admin2

Напередодні міської акції “Запали свічку пам”яті” у Новороздільському професійному ліцеї відбувся захід “З біллю в душі назад у минуле”

admin3

Андрій БІЛОУС: «Управління житлово-комунального господарства – робота складна, але важлива і цікава»

admin2

Залишити коментар