16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Варварська наруга над місцем поховання пілотів…

У День пам’яті та примирення у Новому Роздолі вшанували жертв Другої світової війни, а через кілька днів – познущалися над місцем поховання пілотів…

Суботнього ранку, 8 травня, працівники міського Управління культури, спорту та гуманітарної політики та міських бібліотек поставили квіти до пам’ятника загиблим пілотам, пом’янули загиблих у страшному вихорі Другої світової війни, віддали шану і тим, хто захищає Україну на її східних кордонах і нині.

А вже  буквально через день, 10 травня, люди, котрі прийшли до місця поховання воїнів, вжахнулися….  З якою люттю і злобою було побито плити, подовбано на камені зірку і написи, розкидані квіти…

Стільки літ  новороздільці гордилися злагодою і християнськими цінностями, міцними національними традиціями та добросусідством.

Звідки така жорстокість? Звідки  таке варварство? Так, можливо, радянська зірка багатьом не до вподоби, але це не просто пам’ятник  «воїнам-визволителям» – це могила, у якій поховані наші українські солдати, наші земляки, котрі також, нехай і по-своєму, боронили рідну землю від фашистських загарбників.

Ми ж насамперед християни, тож наруга над похованнями вважається великим гріхом.

На кому лежить цей непростенний гріх знущання над могилою, дізнаватимуться працівники міського відділення поліції, де відкрили  провадження кримінальної справи.

А нам, новороздільцям, соромно, що маємо посеред нас таких перевертнів – не християн, не совісних громадян, нелюдських вчинків діячів.

Схожі повідомлення

“Купальські забави” у Роздолі – свято вдалося!

admin2

Фотороботи гранки-кутівських школярів посіли 5 призових місць

admin2

Благоустрій біля пам’ятника “Борцям за волю України”: завершення проєкту

admin2

Зіновій ГОРІН – і книга його життя

admin2

Юні піаністки Евеліна УБОГА та Софія МУРИН – переможниці Міжнародного конкурсу мистецтв “Європейська осінь”!

admin3

Ольга БЕРЕЗА. Гарна літературна нагорода

admin3

Залишити коментар