16.5 C
Lviv
03.05.2024
Новороздільська ОТГ

Зустріч поколінь….

Зустріч поколінь… І це не просто мова про недільну зустріч 27-річного воїна 77-ї десантно-штурмової бригади, мешканця Тужановець Ігоря Белановича, який нині проходить реабілітацію після важкого поранення з ампутацією ноги, та 70-річного дослідника національно-визвольних змагань на наших теренах, письменника, мешканця с. Гранки-Кути Зіновія Горіна, який подарував свою унікальну книгу, результат багаторічних досліджень та пошуків, “Зродились ми великої години” військовослужбовцю…

Це і про зустріч поколінь одного роду…. Адже Ігор – нащадок славного патріотичного роду Івахів із Станковець, а його прабабуся Стефанія була була підпільницею ОУН та політв’язнем сталінських ГУЛАГів.

Так, Ігор практично і не пам’ятає прабабусю, та навіть дочка Стефанії Івах Віра Михайлівна Ратич (дівоча Хоманчук) скрушно хитає головою, мовляв, як мало мама розповідала про героїчні ті часи, як складно і головне небезпечно було говорити на ту тему. Скільки спогадів, і навіть відкриттів, прозвучало у дружній розмові, до якої долучився і Петро Волошин, мешканець Тужанівців, один з перших рухівців краю, родина якого також зазнала сталінських репресій.

І саме Зіновій Горін з притаманною йому наполегливістю та детальністю розвідав та оповів історію боротьби Стефанії Івах, її нареченого та друзів у книзі “Зродились ми великої години”.

Покоління зустрілися – у незламності українських захисників, у споконвічному прагненні боротися за рідну Незалежну неньку-Україну.

Схожі повідомлення

У Новому Роздолі частково включили вуличне освітлення

admin2

Підкинуте немовля сьогодні вранці знайшли під навчальним корпусом Новороздільського коледжу. Воно перебуває у лікарні, на вигляд здорове і гарне на вроду

admin3

Заспіваймо гаївочку, українські діти, щоб почули нашу пісню по цілому світі…

admin3

Пора прибрати хащі побіля і на території міського басейну. Бо душа болить споглядати на цей бардак

admin3

Захоплююча симуляційна гра “Світ громад” в Новому Роздолі

admin3

Світлана КОРОЛЬ: “СЛУХАЙ СЕРЦЕМ. Присвячується Олегу Рудницькому”

admin3

Залишити коментар