16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Як вибрати міксер — основні критерії

Одним із незамінних кухонних помічників є міксер. З ним і крем легко збити, і приготувати густу пінку для капучино, замісити рідке тісто або середньої консистенції тощо. Моделі відрізняються між собою дизайном, кількістю швидкостей, потужністю, функціональним оснащенням. Це дає змогу кожному споживачеві купити міксер для кухні під власні потреби, з урахуванням смаку. А от на що саме потрібно звертати увагу під час вибору — читайте далі. 

Різновиди техніки

Сьогодні можна придбати такі типи міксерів:

  1. ручний;
  2. стаціонарний;
  3. планетарний.

Першого варіанту достатньо для приготування нескладних страв, що мають напіврідку або рідку консистенцію. Із більш складними завданнями, наприклад замісом крутішого тіста, краще впорається стаціонарний прилад. Плануєте випікати хлібобулочні, кондитерські вироби на продаж? Допоможе в цьому планетарний міксер. Таку техніку використовують навіть у невеликих пекарнях.

Об’єм чаші

Стаціонарні пристрої комплектуються чашами об’ємом від одного до шести літрів. Визначаючись із ємністю, потрібно проаналізувати, яку кількість продуктів ви зазвичай обробляєте, готуючи страви. До отриманої цифри необхідно додати максимум 500 мл. Це запас, який не дасть змішуваним продуктам потрапити за межі посудини.

Швидкісні режими

Зміна швидкості обертання насадки дає змогу регулювати інтенсивність оброблення продуктів. Залежно від моделі, міксер може мати від двох до десяти швидкісних режимів. Для приладу, який планується використовувати в домашніх умовах, достатньо від трьох до п’яти швидкостей. Основні режими роботи пристроїв:

  1. Стандартний. Дає можливість змішувати та збивати інгредієнти.
  2. Імпульсний. Застосовується для подрібнення твердих продуктів.
  3. Турбо. Після натиснення на кнопку швидкість обертання насадок збільшується на кілька секунд.

Потужність

Рівень потужності залежить від обсягу роботи, яку має виконувати прилад:

  1. Для періодичного нетривалого використання достатньо ручного міксера потужністю 250 Вт.
  2. Якщо техніка буде задіяна під час щоденного приготування страв, краще зупинитися на моделі потужністю від 350 до 450 Вт.
  3. Стаціонарний побутовий міксер не повинен мати показник нижчий ніж 500 Вт.
  4. Планетарному приладу, який планується використовувати в домашніх умовах, достатньо потужності 600 Вт.
  5. Техніка потужністю від 900 Вт застосовується у виробничих масштабах.

Додаткові опції

Деякі моделі міксерів, окрім насадок, комплектуються чашею, накритою кришкою з отвором. Через нього в процесі роботи зручно додавати інгредієнти. До того ж вони під час змішування не будуть розлітатися. У техніці також може бути встановлено таймер і захист системи від перегрівання. Детально ознайомитися з характеристиками різних моделей міксерів можна наallo.ua Lviv.

Типи насадок

Міксер може комплектуватися віничком для збивання, гаком, спіраллю або лопаткою для замішування тіста різної консистенції. За наявності стрижня з ножем можна готувати дитячі пюре, суміші. Блендер знадобиться для подрібнення овочів, фруктів, приготування соусів, смузі.

Схожі повідомлення

Заблукалого пенсіонера знайшли через 4 місяці за 200 км

admin2

З0-річний «хакер» зі Львова спустошував банківські рахунки громадян і наживався. Утім, поліцейські його таки викрили. Далі – розслідування, суд та вирок

admin3

Види опалення

admin

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито сімнадцять атак ворога: зведення Генштабу ЗСУ станом на 08:00

admin3

21 квітня юна новороздільчанка Марічка Гошилик у складі молодіжної збірної України U17 зіграє у стартовому поєдинку кваліфікаційних  матчів  Євроволею-2023 із збірною Бельгії. Земляки, затискаймо кулаки!

admin3

Україна зробила дипломатичну помилку, відмовивши Штайнмаєру, – віцеканцлер Німеччини Габек

admin3

Залишити коментар