16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Денис Гарбаж: післяслово…

Тут мало бути не післяслово, а передмова. Просто вступ – бо життя по великому рахунку тільки починалося: отримав освіту, пішов працювати,  горів бажанням захищати рідну Україну, у якій планував жити, дбав за всю родину, після раптового відходу у вічність молодого ще тата взяв на себе турботу про  маму і сестру, не натішився племінником, і тим більше не створив власної сім’ї…. Скільки ж ще планів та задумів було у 24-річного Героя!

21 жовтня  в смт. Розділ попрощалися та провели в останню дорогу нашого захисника, Дениса ГАРБАЖА, який віддав своє молоде життя за свободу і незалежність нашої держави, за мирне життя кожного з нас.

Провести мужнього сина України та востаннє попрощатися з ним прийшли священнослужителі, керівництво громади, його побратими, друзі, однокласники, найближчі та найрідніші люди.

Наш полеглий захисник Денис є прикладом справжнього патріота, прикладом хоробрості та відваги. Він чесно і до кінця виконував свій обов’язок воїна і громадянина, віддавши своє молоде безцінне життя за вільне майбутнє у незалежній Україні.

Народився Денис Тарасович ГАРБАЖ 10 серпня 1999 р. у селищі Розділ.  Закінчив  9 класів Роздільської школи, після чого здобував професію електрика у Новороздільському політехнічному коледжі. Хлопчина прагнув знань, тож навчався і  у Бережанському аграрному інституті. Після закінчення бакалаврату пішов працювати на ОДВ-Електрик у Новому Роздолі.

Гарна, світла дитина – водночас твердять усі рідні, друзі, знайомі, однокласники, сусіди і односельці Дениса. Товариський і компанійський. А також завжди готовий був усім прийти на допомогу. Коли не  стало тата (три роки тому), 21-річний юнак взяв на себе опіку про родину – про маму, бабусю, сестру. Був опорою, був розрадою.  На маленькому тракторці, який залишив тато, допомагав обробляти садибу, у себе і близьким та сусідам. Незважаючи на юний вік, все умів зробити досконало та професійно.

На шкільному фото  Денис – в першому ряду третій справа, а на фото вертепу –  в першому ряду другий зліва.

З перших днів повномасштабного вторгнення російського ворога  став активістом селищної тероборони – чергував, їздив на патрулювання, стояв на блокпості.

Повістку отримав на робочому місці, для уточнення даних, оскільки по віку ще не мав би бути мобілізований, втім – він вирішив укласти контракт, він з юнацьким максималізмом горів бажанням якнайшвидше звільнити країну від ворога.  25 грудня минулого року відбув у військову частину з Миколаївського військкомату. Служив старшим оператором телефоністом 2 взводу зв’язку.

30 березня цьогоріч отримав «вогнепально-кульове поранення надлопаткової лівої ділянки спини» під час виконання бойових завдань в н.п. Мар’їнка –  і після лікування кілька днів побув вдома – якраз із родиною відсвяткував Пасху. Які на фото всі щасливі – бабуся Орися Гарбаж, мама Анна, сестра Ярина (чоловік якої також воює з 2014 року)! Ще на кілька днів несподівано завітав  у червні – як тішився кількамісячним племінником  Дем’янчиком!

Того чорного для родини дня – 14 жовтня 2023-го –  в обідню пору зателефонував бабусі. Потім і мамі, попередивши, що кілька днів не буде зв’язку, напевно, йшов на завдання на «нульовку».   Відтоді зв’язок обірвався назавжди. Вірніше, переріс у зв’язок духовний і нерозривний – мами і полеглого сина-Героя,  вдячної громади і юного Героя, бо саме завдяки їм ми тримаємо оборону, ми виборюємо  свободу, ми  отримуємо право на життя у своїй країні.

Загинув Денис Гарбаж  14.10.2023 року під час виконання бойового завдання у складі 2 роти зв’язку 79 бригади в районі міста Мар’їнка Покровського району Донецької області.

Схожі повідомлення

Про камери відеоспостереження в Новороздільській громаді

admin3

Сонячні смайлики співпрацівникам від Галини КАЛІНЧУК з нагоди Дня працівника соціальної сфери

admin3

Ляльковий театр бібліотекарів – “поле популярності” рідної мови

admin2

Сьогодні зустрічаємо полеглого Героя Андрія Мельничука

admin2

День Матері у Новороздільській громаді – Станківці

admin2

Рятувальники оперативно прибрали дерево з дороги поблизу Нового Роздолу

admin2

Залишити коментар