16.5 C
Lviv
04.05.2024
Новороздільська ОТГ

Оксана СМЕРЕК: поезія, філософія, патріотизм

Презентація творчості нашої краянки Оксани СМЕРЕК відбулася 23 серпня у міській центральній бібліотеці для дорослих. У місці, яке давно стало не просто читальним залом, а місцем зустрічі із “живим словом”, з поетами, письменниками, митцями, непересічними особистостями, із новими відкриттями Новороздільської громади. Саме надзвичайне уміння Галини Приріз “витягати на світ Божий” людей і події, яких ми у життєвому поспіху не помічаємо, хоча вони ось поруч…

Галина Приріз і Стефанія Дербіж “познайомили” громаду з талановитою і скромною Оксаною Смерек, уродженкою смт. Розділ, мешканкою Нового Роздолу, свого часу активною читачкою міської бібліотеки, ученицею Новороздільської школи №5 , студенткою факультету української філології Львівського університету ім. Івана Франка (згодом навчалася в аспірантурі в Інституті літератури НАН України, де здобула диплом кандидата філологічних наук), поетесою, письменницею, перекладачкою, літературознавицею, лауреаткою Міжнародної літературної премії малої прози ім. Василя Портяка, а книга “Марися з іншого берега” стала переможцем V-го Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Гр. Тютюнника.

О. Смерек – автор книг “Панфіла”, “Мірки і лекала”, “Літо моєї інакшості”, “Марися з іншого берега”, численних віршів та наукових праць.

Трепетна зустріч з вчителями, з подругами дитинства, далекі світлі спогади, розповіді про життя за кордоном і роботи над перекладами іноземних авторів (у доробку п. Оксани навіть книга шрифтом Брайля), про цікаву історію роду та тепла подяка батькам і сім’ї, про особливий стиль авторки – поетичний прозопис та верлібри зі світлим смутком, звісно, про війну і улюблену Україну, до якої завше поспішає…

У Оксани завше був особливий погляд на світ, на людей і події. І присутні на зустрічі також подивилися на світ очима авторки.

Книги Оксани СМЕРЕК відтепер є у бібліотеці. Читаймо добру українську книгу!

Схожі повідомлення

Різдво завершується: міську ялинку, яку високо оцінили в онлайн-конкурсі НАЙКРАСИВІША ЯЛИНКА ГАЛИЧИНИ – 2022, розібрали

admin2

Гранки-Кути: екологічна справа набирає обертів…

admin2

Чергова трагедія в Новому Роздолі

admin2

Сплата податків – це допомога Воїнам і наближення Перемоги

admin2

Новороздільська громада – у перспективному проєкті

admin2

Змагання з плавання до Дня міста

admin2

Залишити коментар