16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Вісім років без Олега РУДНИЦЬКОГО: 17 липня 1979 року народився видатний український піаніст – віртуоз новорозділець Олег РУДНИЦЬКИЙ – 26 квітня 2015 року Маестро у променях слави відійшов у Вічність

17 липня 1979 року народився Олег Михайлович Рудницький – видатний український піаніст поч.ХХІ століття,  Лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Львівської національної філармонії  ім. М.Скорика, доктор філософії, доцент Львівської музичної академії  ім. М.Лисенка.

Його виконавська діяльність захоплювала і вражала  не тільки професійних музикантів , але й слухачів, непов’язаних з професійним класичним мистецтвом.

За короткий шлях свого  життя, Олег Михайлович  зіграв 370 афішних концертів. Репертуарний список налічував  430 творів композиторів  різних епох та музичних напрямків, з них 42 концерти для фортепіано з оркестром. В його виконавській майстерності не було почуття  недовисказаності, недомовленості , розм’якшення. Схвильованість  драматизму органічно поєднувалась з душевною рівновагою. Музика в його виконашні захоплювала глибиною задуму, щирістю переживань, емоційною наповненістю і внутрішнім темпераментом та змістом «рояль – життя, символ, ціль, все разом”.

Він концертував у всіх обласних філармоніях України, гастролював в багатьох культурно-мистецьких центрах Європи, а також представляв Україну на міжнародних фестивалях – Відні, Мінську, Алма – Аті, Вільнюсі, Братиславі , Софії, Берліні, Мюнхені, Сендаї, Бамберзі, Торонто. Його гра на концертах зафіксована на чисельних компакт-дисках , радіо, телевізійних записах та мережі інтернет. 

26 квітня 2015 року Олег Рудницький відійшов у Вічність.

Видатного піаніста поховано на місцевому цвинтарі у Новому Роздолі. У тому ж році Новороздільській дитячій школі мистецтв, де навчався та викладав Олег Рудницький, присвоєно ім’я славетного земляка.

Вічна пам’ять видатному українському музикантові!

НОВОРОЗДІЛЬСЬКА ДИТЯЧА ШКОЛА МИСТЕЦТВ імені О. РУДНИЦЬКОГО

Схожі повідомлення

У Львові поліція затримала44-річного “кишенькового” злодія з Нового Роздолу

admin3

До яких країн втікають українські біженці?

admin2

На фронті загинув депутат Львівської районної ради Тарас Жеребецький

admin2

Юрій Руф (Юрій Романович Дадак; 26 вересня 1980, Бережани, Тернопільська область[1] — 1 квітня 2022) — український поет, видавець, сценарист, засновник концептуального літературного проєкту «Дух Нації», що став впливовим у правому націоналістичному середовищі. Один із ідеологів українського наступального націоналізму та мілітарної rock-сцени. Послідовний критик усіх видів алко-субкультур. Стрілець 24 Бригади Короля Данила ЗСУ. За фахом — вчений-технолог у галузі математичних процесів деревообробки (ВІКІПЕДІЯ).

admin3

Заблукалого пенсіонера знайшли через 4 місяці за 200 км

admin2

Для чого використовують бактерицидні лампи та яких видів вони бувають?

admin

Залишити коментар