16.5 C
Lviv
28.03.2024
Україна

Втрачені таланти, або за які країни виступають спортсмени з України, зі Львова, з Пісочної

Українські спортсмени завершили Олімпійські ігри в Токіо, завоювавши 19 медалей: одну золоту, шість срібних і 12 бронзових.

Дивно, але куди краще виступили наші співвітчизники, які виступали за інші країни. На їхньому рахунку 10 нагород: дві золоті, дві срібні та шість бронзових.

З них двоє львівських спортсменів.

Марія Стадник (Азербайджан, боротьба)

Марія – уродженка с.Пісочна (нині – Стрийський район). Програвши конкуренцію Ірині Мерлені, ухвалила рішення виступати за Азербайджан, вигравши для цієї країни чотири олімпійські медалі: два “срібла” і дві “бронзи” (одна з них була здобута у Токіо). Для Марії, яка з 2007 року представляє Азербайджан, ця олімпійська медаль стала четвертою, і, схоже, останньою, в кар’єрі. “Це вже кінець”, – написала спортсменка в соцмережі.

Сергій Тарновський (Молдова, веслування)

Сергій народився у Львові. За Молдову виступає від 2013 року. У 2016-му на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро завоював “бронзу”, але позбувся медалі через провалений допінг-тест. Відбувши 4-річну дискваліфікацію, зміг виступити в Токіо, де став третім у змаганнях каное-одиночок на дистанції 1000 метрів.

Артем Долгопят (Ізраїль, спортивна гімнастика)

Артем розпочинав займатися гімнастикою в Україні, але у 2009 році, коли йому було 12, його сім’я емігрувала до Ізраїлю. Для своєї нинішньої країни виграв золоту медаль.

Марина Голядкіна (Росія, артистичне плавання)

Марина родом із Донецька. Після подій 2014 року змінила громадянство і стала виступати під прапором РФ. У складі збірної ОКР у Токіо стала чемпіонкою у командних змаганнях.

Ірина Зарецька (Азербайджан, карате)

Ірина – одеситка. За Україну виступала до 2015 року, після чого прийняла вигідну фінансову пропозицію з іншої країни і стала виступати за неї. На Олімпіаді-2020 стала срібною призеркою.

Анастасія Близнюк (Росія, художня гімнастика)

Анастасія – дочка колишнього голкіпера футбольної збірної України Іллі Близнюка. Народилася вона в Запоріжжі, але ще в дитинстві у 2000 році разом із сім’єю перебралася до Росії, де продовжив свою кар’єру її батько. У підсумку, ухвалила рішення виступати за команду РФ, у складі якої завоювала “срібло” в Токіо у груповому багатоборстві.

Олександр Бондар (Росія, стрибки у воду)

Олександр народився в Луганську. Громадянство РФ прийняв у 2015 році. На Олімпіаді-2020 став третім у синхронних стрибках з 10-метрової вишки в дуеті.

Ірина Кіндзерська (Азербайджан, дзюдо)

Ірина народилася в Кам’янець-Подільському. За Азербайджан виступає від 2017 року, після того, як вийшла заміж за громадянина цієї країни і відмовилася від українського паспорта. У Токіо завоювала бронзову медаль.

Антон Плесной (Грузія, важка атлетика)

Антон – уродженець Дніпра. Громадянство Грузії прийняв у 2018 році, оскільки був незадоволений підтримкою, яка йому надавалась в Україні. На Іграх-2020 приніс своїй новій країні “бронзу”.

Гліб Бакши (Росія, бокс)

Народився у Сімферополі. Після окупації Криму став виступати під російським прапором. На Олімпіаді в Токіо став третім.

Схожі повідомлення

На Стрийщині на хабарі затримали директора держпідприємства

admin3

На Львівщині запровадили віялові відключення для населення

admin3

Мішки поліпропіленові: переваги, різновиди, технологія виробництва

admin

Україна 24 лютого втратила 137 захисників, – Зеленський

admin3

Учорашнє повідомлення про замінування семи торгівельних центрів у Львові виявилось фейковим. Поліцейські збилися з ніг у пошуках зловмисника

admin3

Конотопська битва. Сучасне і минуле

admin3

Залишити коментар