16.5 C
Lviv
16.04.2024
Україна

Сольові елементи живлення: що це та для чого потрібні?

У світі електротехнічної продукції дуже важливим елементом є джерела живлення. Вони слугують основою для безлічі приладів, які обслуговують людину щодня. Одним з найбільш поширених і доступних для споживача є сольові елементи живлення, широкий вибір яких запропонований на сайті https://www.acko.ua/e-store/xml_catalog/solovi_elementi_zhivlennya/. Щоб техніка не зазнала ушкоджень, важливо використовувати тільки фабричні якісні елементи живлення, тому не варто нехтувати товарами цієї категорії.

Що таке сольові елементи живлення

Це найбільш доступна модель, що використовуються у всьому світі. Їх структура складається з двох електродів: аноди (цинку) та катоди (діоксиду мангану), розділених сольовим електролітом. Коли батарейка підключається до електричного кола, відбувається хімічна реакція, яка виробляє електричний струм.

Сольові елементи живлення найкраще використовувати відразу після виготовлення, оскільки з часом їх енергетичний потенціал може знизитися до 40%. Така особливість вимагає своєчасного використання. Проте виробники зазначають термін придатності на пакуванні, в який гарантують повноцінність робочого процесу. Важливо дотримуватись умов зберігання, що також впливає на кінцеву ємність елемента.

Сольова батарейка підходить для використання в різних типах пристроїв:

  • пульти дистанційного керування;
  • годинники;
  • ліхтарики;
  • радіоприймачі;
  • дитячі іграшки;
  • електротехнічне обладнання невеликої потужності.

Чому вигідно використовувати батарейки сольові

Багато джерел вказують недоліки таких моделей, проте вони все одно мають значний попит на ринку, тому що:

  • доступні: це один з найдешевших варіантів на ринку;
  • універсальні: вони сумісні з багатьма видами електронних пристроїв та гарантують тривале електроживлення приладів;
  • стандартні розміри: компанія АСКО-УКРЕМ пропонує більшість батарейок сольових у стандартних типорозмірах, що спрощує та адаптує їх використання;
  • відсутність потреби в заряджанні: сольові батарейки використовуються один раз і потім утилізуються, що забезпечує зручність в користуванні. При цьому не мають в складі шкідливих для довкілля ртуті та кадмію.

З якою напругою частіше зустрічається сольова батарейка

Більшість електроприборів адаптовані під стандартну форму елементів живлення. Корпорація АСКО-УКРЕМ пропонує широкий вибір моделей різної напруги: 1,5 В та 9 В. Варіанти з такими параметрами найбільш розповсюджені у використанні.

При цьому вага та об’єм сольової батарейки можуть змінюватися в залежності від її напруги. Наприклад, батарейка з напругою 1,5 В легша та менша за об’ємом, ніж варіант з напругою 9 В.

Високовольтні моделі (9 В) зазвичай використовуються в пристроях, які вимагають більше енергії, наприклад, детекторах диму, потужних ліхтарях, відлякувачах для тварин. Низьковольтні – (1,5 В) часто встановлюються в домашні електронні пристрої, такі як годинники, радіоприймачі та іграшки.

Схожі повідомлення

Правоохоронці викрили схему переправляння громадян за кордон. Затримано 55-річного мешканця Дрогобиччини під час отримання від “ухилянта” 10 тис. дол. США

admin3

ЯК ВИБРАТИ ФІЛЬТР ДЛЯ ВОДИ?

admin

Напередодні і на Пасху на дорогах Львівщини трапилось чотири ДТП – п”ятеро загиблих, двоє травмовані

admin3

Львів’янка – новий міністр соцполітики

admin2

Спершу лиходій створив Інтернет – крамницю з продажу наркотиків у Львові. А далі реалізував наркодурман через “закладки”. На чому й був викритий поліцейськими

admin3

Оптимістичні перспективи 9 Індустріальних парків Львівщини

admin3

Залишити коментар