16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Рафтинг та сплав в Карпатах. Що потрібно знати?

Одним з найбільш захоплюючих та екстремальних видів активності на воді є рафтинг. Це дозволяє підняти адреналін, відчути себе вільним та отримати незабутні враження. Рафтинг з skytarafting.com.ua – це справді екстремальна пригода, яка заповнить вас емоціями та адреналіном. У них ви знайдете тур саме для вас та вашої сім’ї або компанії.

Українські Карпати відомі своїми гірськими річками, які були використані для сплаву деревини ще десятки років тому. Однак, з появою рафтингу, люди почали сплавлятися по річках на спеціальних надувних човнах, відомих як рафти. Рафти мають спеціальну конструкцію з балонами та самостійною палубою, яка забезпечує їх непотоплюваність. Рафти вміщають в собі від 2 до 8 людей. Вони пересуваються по воді завдяки однопластовим веслам щоб керувати судном.

Рафтинг у Карпатах по річках є популярним видом активності серед тих, хто любить екстремальні розваги. Катамарани та байдарки також часто вибирають щоб сплавлятись по річках. Багато з людей, що ніколи раніше не мали досвіду в сплаві, можуть легко навчитися рафтингу під час сплаву з наглядом професіонала. Перед початком спуску проводиться інструктаж та одягається спеціальна екіпіровка для безпеки людини.

Рафт від сплаву відрізняється тим що місце вибирають зовсім інше. Для рафтингу потрібна бурхлива річка зі спусками та крутими порогами. А от для сплаву наприклад, на катамаранах або байдарках вибирають більш рівнинні річки. Течія у них може бути швидкою, але це не зрівняється з тою швидкістю та складністю як вибір річки для рафтингу.

Підкорення гірських річок на байдарках та рафтах – це чудовий спосіб відпочинку для тих, хто любить екстрим та нові враження. У Карпатах є декілька річок, які привертають любителів рафтингу та сплаву з усього світу.

Річка Тиса

Одним з найекстремальніших шляхів для приборкування річки на рафті або байдарці в горах можна назвати річку Тису, яка має складність 4 категорії. Вона починається на горі Хуст. Довжиною цей шлях – 25 кілометрів, який займає 4-5 годин для спуску.

Річка Черемош

Багато хто пробував рафтинг напевно спершу вам згадає про річку Черемош. Якщо говорити про Білий Черемош, то складності ця річка має 2-3 рівень. Спускатися по ній можливо або з Дземброні або Бистриці. Відстань для проходження по Білому Черемоші – від 6 до 8 км, час за який можливо пройти цей шлях 1-2 години. Також існує більш екстремальний Чорний Черемош, який має 3-й рівень складності.

Рафтинг на річці Прут

Прут – одна з улюблених річок для рафтингу, адже має складність 4-5 категорію та вважається однією з найліпших річок для рафтигу після Черемоша та Тиси. Однією з точок для початку рафтинга на цій річці є село Микуличин.

Класифікація складності рафтингу в Карпатах

Отже, з 4 по 5 категорію відносять до екстримального рафтингу, та рекомендується проходити його якщо маєте досвід та підготовлені до подолання серйозних перешкод. Шлях 3 категорії відрізняється високими валами. А от 1-2 категорія підійде як для новачків так і для любителів.

Схожі повідомлення

Червоноградець хотів заробити на продажу гранати. Та ба! Тепер “заробить” судовий вирок

admin3

Сором та розпач від царювання цієї б@нди…

admin3

СБУ прийшла з обшуками у кафедральний собор УПЦ МП у центрі Львова (ФОТО)

admin3

Клінінг квартир та приміщень після ремонту

admin

Про Новий Розділ: погода, населення, індекс та цікаві місця

admin

Порошенко закликає екстрено скликати Радбез ООН та Раду ООН з прав людини через звірства російських окупантів на Київщині

admin3

Залишити коментар