16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Порошенко закликає екстрено скликати Радбез ООН та Раду ООН з прав людини через звірства російських окупантів на Київщині

3 квітня 2022 року.

буча,вбивство

Петро Порошенко закликає зібрати екстрене засідання Ради Безпеки ООН та Ради ООН з прав людини, щоб представити всьому світу факти геноциду українського народу з боку путінського режиму.

Про це повідомляє Цензор.НЕТhttps://censor.net/ua/n3330975  із посиланням на пресслужбу політсили “Європейська солідарність”.

“Шокований масовими вбивствами російськими військовими мирних мешканців міст і селищ Київської області. І Україна, і світ мають усвідомлювати, що саме таку страшну долю приготував для нас, для українців, кривавий путінський режим, якщо ми програємо у цій війні, якщо опустимо руки і перестанемо боротися”, – написав Порошенко у Facebook.

“Закликаю скликати екстренне засідання Ради Безпеки ООН та Ради ООН з прав людини, на якому представити нелюдські факти геноциду українського народу з боку путінського режиму і рішуче відреагувати на ці злочини. Пропоную також негайно направити міжнародну місію для вивчення і фіксації фактів геноциду”, – наголошує п’ятий президент.

Порошенко переконаний – докази масових вбивств українців мають також бути покладені на стіл Міжнародного кримінального суду у справі геноциду проти України, а будь-які так звані мирні домовленості з Росією є неможливими без забезпечення повної відповідальності російських військових злочинців за вбивства українців та знищення мирних міст і селищ.

“Увесь світ має ще раз подумати, чи хоче він торгувати з кривавим м’ясником путіним, укладати з ним нові угоди та будувати з його режимом своє майбутнє”, – пише Порошенко.

“путін, як і сталін, прагне стерти Україну і українців з лиця землі та мапи світу. Але незважаючи ні на що, ми переможемо, Україна переможе. Віддамо шану загиблим, помолимось про спокій їхніх душ, а потім ще міцніше стиснемо зуби і будемо гнати ворога з української землі”, – переконаний Петро Порошенко.

“Криваві репресії проти українців вкотре переконують мене в тому, що єдиний можливий шлях для регіональної та світової безпеки – це депутінізація росії”, – резюмує п’ятий президент. 

Схожі повідомлення

Війська РФ обстріляли ракетами район Львівського аеропорту, – Садовий. ВIДЕО

admin3

Ремонт кавомашин Житомир

admin

Патрульний Петрик із зарплатою 14 тисяч відмовився від хабаря в 150 тисяч, який пропонував “слуга народу” Трухін

admin3

«Неможливо подолати коронавірус, ігноруючи його», – Орест Чемерис

admin3

Вітаємо з Всесвітнім днем поцілунків!

admin3

Що означає сигнал «Повітряна тривога»? Пояснення від рятувальників Львівської області

admin3

Залишити коментар