16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Декілька сотень випускників Національної академії сухопутних військ склали офіцерську присягу (фото)

Сьогодні, 22 лютого, відбулась церемонія випуску курсантів Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Про урочисту подію йдеться у повідомленні пресслужби Львівської ОВА.

Академія є одним з найстаріших вищих військових навчальних закладів України. Цьогоріч ряди офіцерського складу поповнили декілька сотень випускників Національної академії сухопутних військ.

Випускники Академії у форматі відеозвернення заслухали вітальне слово Президента України, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського.

«Панове офіцери, генерали, шановні випускники! Кожен і кожна, хто став на захист нашої держави. Усі ми зараз виборюємо нашу історичну перемогу, про яку мріяли багато поколінь українців. Україна не починала цю війну, але нам з вами належить завершити її спільною перемогою. Буде мир на нашій землі, зникнуть кайдани з нашого народу, не буде приниження українців. Саме такий результат ми маємо здобути в боях. Українці пишаються своєю армією, її хоробрістю і стійкістю. Я впевнений, що ви станете саме такими воїнами. Вже вдруге за час повномасштабної війни наші військові навчальні заклади відправляють до офіцерського корпусу Збройних Сил та інших військових формувань достойних воїнів, міцну опору нашого війська. Обрати такий життєвий шлях – це ознака сили людини і я дякую вам за вибір та вашим близьким за підтримку», – звернувся до випускників Глава держави.

Опісля пролунала хвилина мовчання за усіма, хто віддав своє життя, захищаючи Україну.

На урочисту церемонію особисто завітав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Сьогодні не існує простого поняття «військовослужбовець», адже зараз кожен і кожна є захисниками України. Ми – нація нескорених і незламних. Увесь світ вражений нашою стійкістю та бере з нас приклад, як можна любити та обороняти свою землю. Цю жагу до справедливості передали нам наші предки, а значить вона нікуди не зникне, вона у нас у крові. Тому й сумнівів не залишається, що Україна обов’язково переможе!», – наголосив Денис Шмигаль.

Більшість випускників Національної академії мають бойовий досвід. Вони захищали столицю країни від наступу російських окупантів на початку повномасштабного вторгнення у лютому торік. Пліч-о-пліч з іншими випускниками, сьогодні у строю мав стояти також молодший сержант Владислав Терехов, який загинув торік 27 лютого під час виконання бойового завдання.

«Шановні випускники! Ви – представники найсміливішого та найхоробрішого народу, про який сьогодні говорить увесь світ. Свого часу ви зробили свій вибір – вибір служити народові України і пообіцяли гідно виконувати цей обов’язок. Впевнений, що знання, вміння та досвід, набуті за роки навчання у Національній академії, допоможуть вам в офіцерському становленні. Вдячний також усім командирам та викладачам славетного навчального закладу за підготовку і виховання достойних захисників нашої землі. А батькам – за постійну підтримку та віру у своїх синів та дочок. Отож, шановні випускники, завжди вірте одні в одних та вірте в нашу перемогу, адже ви – її невід’ємна частина», – підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Наприкінці урочистої частини випускників нагородили відзнаками від начальника Національної академії. Нагрудний знак за вірність військовій присязі та українському народові, відмінні результати у навчанні й готовність до захисту Батьківщини отримали 6 випускників, ще 17 нагородили заохочувальними відзнаками Нацакадемії.

Схожі повідомлення

Україна здобула перші медалі на Invictus Games у Гаазі: взяли золото у штовханні ядра, срібло й бронзу у стрибках в довжину. ФОТОрепортаж

admin3

Чотири правила, які допоможуть вибрати інтерактивну дошку

admin

Зниклу семирічну дівчинку на четвертий день пошуків знайшли мертвою. За попередніми висновками поліції, дівчинка стала жертвою жорстокого сексуального злочину, а смерть настала від задушення.

admin1

Реалії мирного міста

admin3

Авдіївка – місто надії і відродження з попелу, український фенікс

admin3

Чому важливо ПРАВИЛЬНО МИТИ руки: розповіли медики Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ

admin3

Залишити коментар