16.5 C
Lviv
23.04.2024
Новороздільська ОТГ

Микола ТИМКІВ: “Вже третій місяць протікає стеля у моїй квартирі в буд. по пр. Шевченка,27. Ознаки вказують, що вода тече з квартири  сусідів поверхом вище. На жаль, вони це заперечують. Від кого залежить вирішення проблеми?…”

Шановна редакціє! Звертаюся до вас з проханням долучитися до вирішення проблеми, з якою, схоже, самотужки не зможу справитися. А зволікання, на жаль, може призвести до ще більшого руйнування моєї квартири.

Сподіваюся, що після публікації мого звернення буде оперативніше вирішено питання ліквідації джерела затоплення квартири  сусідом з верхнього поверху, бо вже звертався у відповідні органи, проте поки що реагування немає.

Отже, починаючи з початку опалювального сезону, зокрема, в половині листопада 2022 року помітив у ванній і коридорі моєї квартири на 2-му поверсі, що в будинку №27 по проспекту Шевченка, водянисті плями (див. фото). Вже наступного дня звернувся до голови нашого ОСББ «Барбара», яке, до речі, створилося в липні минулого року, Любомира Чверенка і повідомив про протікання стелі. Керівник ОСББ сказав, що звернеться до власника квартири поверхом вище з проханням обстежити підлогу на предмет виявлення джерела протікання.

З того часу, на жаль, віз і нині там: плями розширилися на всю стелю в коридорі. Хоча про це ще декілька разів нагадував голові ОСББ. Тим часом, на Різдво, 7 січня ввечері, коли ми приїхали з районної лікарні у Пустомитах, де після складного поранення 27 червня в Соледарі  на фронті, продовжує лікування мій син, воїн ЗСУ Андрій Шугало, зі стелі вже текло по шторі і по вікнах. Терпець увірвався і я по – мобільному зателефонував Л. Чверенку, який живе в в тому ж будинку, і сказав про «стихію». Через декілька хвилин пан Любомир завітав до нас в квартиру, привітався за звичаєм «Христос Рождається!» і, оглянувши стелю та коридор, переконався, що справді справи погані і для фіксації  сфотографував стелю.

Минулого вівторка,10 січня, я звернувся у міську раду у кабінет №206 і повідомив керівнику  управління житлово – комунального господарства Андрію Білоусу  про повільне затоплення моєї квартири сусідом. Відразу ж він зателефонував Л. Чверенку і розпитав, в чому справа, поросивши відреагувати, скликати збори ОСББ і вжити заходів з усунення протікання. Також цього дня я записався на найближчий прийом до міського голови.

Цього ж дня, між 14 –ю та 15-ю год. у мою квартиру навідався Л.Чверенко і показав квитанцію на квартплату, яку ми не сплачували, відколи почалася проблема. Тоді він сказав, що, мовляв, «це ваше внутрішнє питання, я тим займатися не буду». Тобто нульова реакція.

Того ж дня, 10 січня, до мене несподівано прийшли якісь невідомі  люди, які сказали, що вони «від Сергія Сергійовича Струцького» (як зрозумів, це прізвище підприємця, чиї приміщення знаходяться під моєю квартирою, а сусіди над моєю квартирою – його родичі) і попросили дати дозвіл пошукати причину підтоплення. Хоча я міг і відмовити, проте вирішив дати дозвіл. Хвилин з 10 вони оглядали місце підтоплення, я навіть у ванній відхилив зі стелі промоклий касатон, аби вони переконалися , що тече згори. І майстри підтвердили, що причина затоплення очевидно  з верхньої квартири. 

А в середу, 11 січня, вирішив залучити до «розслідування» редакцію міської газети. Ще раз прошу посприяти в даній ситуації.

 Миколи ТИМКІВ  

ВІД РЕДАКЦІЇ. Для початку редакція вирішила надрукувати вказане звернення М. Тимківа і очікувати на реагування із сподіванням, що проблему буде вирішено сусідом. Хоча, з огляду на те, як нам повідомив автор листа – звернення, що у квартирі сусіда зверху зроблено гарний ремонт і підлога, до речі, з підігрівом, покрита «стяжкою» і вистелена плиткою,  оперативно усунути джерело підтоплення його квартири навряд чи вдасться. «Аби тільки до Пасхи не довелося очікувати»,- ремствує Микола Матвійович…

Утім, перед поширенням вказаного допису у фейсбук – версії «Вісника Розділля» до редакції зателефонував пан Микола Тимків і повідомив, що минулого четверга його дружина була на прийомі у міського голови, під час якого Ярина Володимирівна детально розпитала про підтоплення стелі, а отримавши відповіді, повідомила, що дасть доручення комісії міської ради провести ретельне обстеження його квартири, а відтак прийняти відповідне рішення.

Така позиція вселяє оптимізм, додав пан Микола, що джерело підтоплення його  квартири буде днями  виявлене і, по можливості, оперативно усунуте.   

Схожі повідомлення

Як і чим добратися до сіл Миколаївської ОТГ

admin2

Освітлення «старих» кварталів міста: за яким критерієм на стовпах замінюють «перегорілі» лампи? Темна тема…

admin3

Новорічна ніч – комендантська година і НІЯКИХ фейєрверків!

admin2

У кафе – бар «Еліт» (Малехів) потрібні на роботу:

admin3

Ольга ГАНАЧЕВСЬКА: «Співпраця з міжнародними організаціями дала можливість успішно зреалізувати три проєкти для громади»

admin2

Напередодні 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка учні 4-го класу ЗЗСО №2 підготували тематичну лінійку

admin3

Залишити коментар