16.5 C
Lviv
26.04.2024
Новороздільська ОТГ

Будинок … як на пороховій бочці …. над гаражем

У «Віснику Розділля» №23 від 22 липня ц.р. та соцмережах була подана інформація від пресслужби Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області про пожежу у Новому Роздолі: 20 липня згорів квадроцикл.
«20 липня о 19:06 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу у місті Новий Розділ. До місця події направили вогнеборців Нового Роздолу. На момент прибуття пожежного підрозділу квадроцикл був охоплений вогнем. Рятувальники одразу почали ліквідовувати займання. О 19:14 пожежу локалізували, а о 19:16 ліквідували.
Транспортний засіб був припаркований у дворі
».


Коротка інформація. Про невеличку подію – пожежу, яку ліквідували буквально за 2 хвилини з часу прибуття.
Але яка викликала хвилю обурення, оскільки за кількахвилинною трагедією приховуються серйозні проблеми, і з технікою безпеки зокрема, переконані мешканці 3-го під’їзду будинку по вул. Стуса, 4-а, які завітали до редакції після опублікування інформації про пожежу.
«У інформації не додано, – різко жестикулюючи, доповнював сусід власника «згорілого» квадроцикла, – що квадроцикл встигли виштовхати з гаража, у якому ще знаходився і автомобіль, а гараж «прибудований» до житлового 5-поверхового будинку і вхід у гараж є з квартири №26. Уже понад 5 років, як до будинку «приросла» самовільно зведена будівля гаражу, де, як переважно у гаражах, і зварювальні роботи проводять, отож, є небезпечні, легкозаймисті та вибухонебезпечні речовини….. Подейкують, що в гаражі проведено навіть опалення (ймовірно, з квартири чи підвалу), але ж хто оплачує його? І чи це взагалі дозволено правилами техніки безпеки та правилами безпечного співпроживання?».
Мешканці 3-го під’їзду зокрема та й загалом мешканці будинку по вул. Стуса, 4-а давно б’ють на сполох з приводу не зовсім безпечного «сусідства» з гаражем: хіба гараж і багатоповерховий житловий будинок можуть «жити» поряд? І хто має прослідкувати законність такої забудови і, особливо, безпеку мешканців, які проживають «над гаражем»?
За ці роки на тильній стороні будинку по вул. Стуса, 4-а гараж «розрісся» і в ширину, і у висоту, і навіть огороджене високим парканом подвір’я «повилося» – така собі «панська садиба». Так, доглянуто, так, все «під рукою» – для господаря, звісно, «на руку» – але чи законно? І чи безпечно для сусідів 5-поверхового будинку?

Схожі повідомлення

Новороздільська громада у скорботі – загинув наш земляк із с. Берездівці Іван ДЗЮНИК

admin3

“Шкільні” офіцери патрульної поліції відвідали новороздільську школу

admin2

Байка про жабу

admin3

Центральна площа: працівники філії «Новороздільські електричні мережі» ТОВ «Нафтогаз Тепло» демонтують старі електроопори і встановлюють нові

admin3

“Купальські забави” – 7 липня у Роздолі

admin2

Чому ми замінюємо споживачам застарілі лічильники електроенергії на нові?

admin3

Залишити коментар