16.5 C
Lviv
26.04.2024
Україна

Набув чинності закон про відпустки військовим під час воєнного стану

23 грудня 2022 року.

зсу,відпустка

Закон про надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану набув чинності.

Як передає Цензор.НЕТ, Закон №2822-ІХ “Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану” було опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України“.

Згідно із текстом Закону, в особливий період під час дії воєнного стану військовим можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Водночас частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз упродовж календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу. Джерело: https://censor.net/ua/n3388769

Схожі повідомлення

КАЛЕНДАР ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ У 2022 РОЦІ

admin2

Львівський протест проти судилища над Стерненком у фото.

admin1

МВС розсекретило держархів щодо масових депортацій  жителів заходу України

admin2

Різнобічний талант гімнастки Христини Пограничної

admin2

Важливі моменти перед установкою домашніх камер відеоспостереження

admin

Які спортивні добавки бувають і кому вони потрібні

admin

Залишити коментар