16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Казкова резиденція “старої церковці” у Станківцях

Незважаючи на суворість воєнного часу і сіру буденність аварійних та планових  відключень світла Святитель-добродійник робив усе, щоб надзвичайно тепла, святкова атмосфера на мить відволікала  від страшного сьогодення та занурювала в диво, зміцнювала віру в подарунок для всіх українців – нашу Перемогу!

Казкові резиденції Святого Миколая привітно зустрічали своїх маленьких гостей у кількох населених пунктах нашої громади – уроча резиденція у  фойє міського Будинку культури «Молодість», найбільш масова і людна місцина минулого тижня, куди із задоволенням заглядали і малі, і дорослі.

Новорічним дивом вражала резиденція Миколая у старій церковці Введення Пресвятої Богородиці у Станківцях – сама церква надихає  енергією столітніх молитов, а ще зусиллями старости Наталії Зінченко, директора Народного дому с. Тужанівці Ярини Колібек і отця Андрія Колібека вона перетворилася на казкову обитель добра, радості і щастя.

Що вже постарався Миколай із своїми помічниками – Денис Трухим, Володимир Дзіндзюра і Ярина Колібек – то вже постарався. Стара церковця манила біло-золотистими барвами, а при вході – казкові сани, запряжені яскравими оленями. Не лише малеча поспішала “помандрувати” на цьому фантастичному екіпажі у казку, але й дорослі залюбки знимкувалися на фоні любовно і казково облаштованих декорацій.

Святий Миколай у Станківцях, незважаючи на складний час, не обділив діточок – у громаді понад 150 дітей – і кожен отримав солодкі дарунки. “Наші постійні щедрі меценати, – щиро дякувала староста Наталія Зінченко, – ПП “Західний Буг”, фермерське господарство “Межиріччя” ніколи не відмовляють у будь-якій допомозі, а на улюблене свято дітвори особливо щедро обдарували наших діточок. І Новороздільська міська рада долучилася – овочеві пюре і фруктові соки були дуже доречними у ці цукеркові дні”.

Тішилася малеча, а трошки старші, як і їх батьки, звертали молитви до старовинних образів історичної “старої церковці” (як її полюбовно називають у селі) у Станківцях з єдиним проханням – Миру і Перемоги! Сподіваємося, спільна молитва і радість казкового дійства додасть віри і здійснить заповітну мрію кожного українця!

Схожі повідомлення

Влада і громада міста Поліце організували перебування і дозвілля новороздільських  дітей військовослужбовців на найвищому рівні. Щиро вдячні польським друзям!

admin3

Благоустрій “кільця” на Березині

admin2

Кому потрібна психологічна підтримка – ТЕЛЕФОНУЙТЕ!

admin2

Кортеж із тілом воїна – земляка Івана КРАСІВСЬКОГО у скорботі зустрічали рідні та мешканці давнього містечка Розділ

admin3

Де у Новому Роздолі можна виміряти сатурацію

admin2

У Польщі дитяча команда ФК “Новий Розділ” взяла участь у футбольному турнірі, а також провела чудові вихідні

admin3

Залишити коментар