16.5 C
Lviv
26.04.2024
Новороздільська ОТГ

На пам’ять про Героїв – дітям наших захисників

Патріотичний захід “Наш дух не зламати, свободу не вбити”, приурочений Дню Гідності і Свободи, який провели нещодавно у Новороздільському ЗЗСО №5, був зворушливим. Бо ж, що не кажіть, а говорити спокійно про історію, яка твориться буквально тут і зараз, нелегко. Бо переповнюють емоції, бо надто близьким є кожному героїзм наших захисників, надто болючими втрати… Бо багато свідків двох революцій – Помаранчевого Майдану 2004 року і Революції гідності 2013 року, які змінили нашу країну і нас. Революція відбулася не лише у політичному житті України, а насамперед в свідомості українців.

Тому й піднялися так масово на захист від російського агресора українські воїни, тому й невтомно працюють для їх підтримки волонтери, тому й живемо одним – Перемогою – усі ми. Наперекір усім труднощам та лихоліттям воєнного часу… Тому стільки Героїв породила українська земля.

Віддати належну шану тим Героям, котрі полягли у жорстоких боях з московистською ордою, наш одвічний обов’язок.

У Новороздільській школі №5 навчаються діти Героїв – наших земляків, котрі полягли на фронтах війни, яка триває ось уже 9-й рік. Ця втрата та пошана особливо болісно відгукується у їх серденьках.

Дедишин Ілля, Безушко Софія, Шелудько Анна, Кучминда Остап і дружня сім’я Положевич – Віталій, Олексій і Анастасія. Вони по праву гордяться своїми татами, і, як і ми, назавжди збережуть пам’ять про їх подвиг. Редакція газети “Вісник Розділля” вручила на пам’ять кожному брошуру “Книга пам’яті ГЕРОЇВ Новороздільської громади”, у якій журналіст написала про кожного з 33-х Героїв, а добродійники-меценати (до речі, уродженки Нового Роздолу) подбали, щоб кожна сім’я отримала на пам’ять примірник брошури.

До речі, таку Книгу пам°яті можна придбати у редакції газети “Вісник Розділля”.

Сім’я Положевич – дружина і діти

Схожі повідомлення

Новий Розділ: графік відключення електроенергії на 26 грудня 

admin2

Ковід-19 у Новому Роздолі: статистика сумна

admin2

У неділю – збори дачників

admin2

Новороздільський ДРАЦС про демографічну статистику у 2021, 2011, 2001-му…

admin2

Підготовка до опалювального сезону – по-новороздільськи

admin2

Софія ХОМА, учениця Новороздільської дитячої школи мистецтв ім. Олега Рудницького, – переможець ІІІ Всеукраїнського конкурсу “Мальовнича Україна”! 

admin3

Залишити коментар