16.5 C
Lviv
18.04.2024
Новороздільська ОТГ

Алея Героїв у Новому Роздолі – поминальна панахида

14 жовтня. День 4-х свят – День Захисника і Захисниць України. Свято Покрови Пресвятої Богородиці. День українського козацтва. День створення УПА. 4-х свят – і однієї суті – день, коли схиляємо голови перед нашими захисниками, які разом з Матінкою Божою закривають нас омофором – захистом – своєю силою, військовою і моральною, земною і небесною. І нині наше поклоніння особливе.

У Новому Роздолі в 12:00 год. на Алеї Героїв на території міського кладовища (у Малехові) біля могил новітніх Героїв новороздільські священники – Іван Рибко, Андрій Міджак, Юліан Мига, Василь Підгайний – відслужили панахиду за загиблими захисниками України.

Володимир Шелудько, Ростислав Труханський, Володимир Братців, Олександр Положевич, Ростислав Бальзан, Володимир Стецько… І за всіх героїв Новороздільської громади (а їх уже три десятки), котрі похоронені у рідних містах і селах. Сьогодні ж поминальні панахиди відбувалися у всіх селах Новороздільської громади – на кладовищах і у храмах.

Мами, тати, брати і сестри, дружини, діти – на їх сльози і зітхання неможливо спокійно дивитися. Священики, місцева влада, родина, представники добровольчих формувань, городяни….. Спільна молитва і горді помахи жовто-блакитних стягів… Тепле сонце і небесна голубінь мирного неба – дякуючи їм мирного неба над нами…

“Вони полягли за нас з вами…. І ми маємо пам’ятати про наших Героїв повсякчас. А їх матері, як говорив Ісус Христос, тепер стали нашим матерями і батьками…

Нехай усі біди і тривоги будуть розвіяні Богородицею і щоб справді той омофор, яким оповила Вона людей, розпростерла над нашою Україною.

Божого всім нам благословення, швидкого завершення війни, миру, Перемоги і щоб всі наші захисники і захисниці повернулися живими додому”, – промовляв отець Іван Рибко.

Схожі повідомлення

На центральній площі Нового Роздолу Тарас Батенко обговорив з містянами хід реконструкції Героїв Майдану

admin3

Ковід “відсвяткував” і вийшов “на полювання”: про ріст захворюваності і у Новороздільській ОТГ

admin2

Перед світанком невідомі 2 пси загризли свійських курей господаря Івана Синявського із с. Станківці. І не втекли з подвір’я навіть тоді, коли побачили поліцейських

admin3

“Оранта” – 1 місце на обласному Шевченківському конкурсі

admin2

Наступного тижня різко похолоднішає: Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ до морозів готові – у квартирах мешканців міст буде тепло!

admin3

День Молоді у Новому Роздолі – у професійному ліцеї

admin2

Залишити коментар