16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Наслідки вітровію у Новому Роздолі

Кілька днів поспіль на Львівщині анонсували жовтий рівень небезпеки через потужні вітри. Наробили вона лиха у багатьох населених пунктах, які залишилися без електроспоживання чи через зірвані дахи або інші капості сильних вітровіїв.

Новий Розділ, можна сказати, практично обійшло стороною. Мешканці міста чи громади особливо не скаржилися, шкоди особливої вітри не наробили.

Окрім кількох звалених дерев.

В суботу, 18 лютого, впало дерево біля будинку по вул. Довженка, 8, біля “Фесту”. Того ж дня працівники ДП “Благоустрій”, як поінформував його директор Микола Поглод, зрізали повалене з корінням дерево і очистили територію.

У ніч з неділю на понеділок, з 19 на 20 лютого, впала велика сосна на перехресті вулиць Довженка і і Сагайдачного, біля місця, де колись стояв пам‘ятник льотчикам. І вже в понеділок, з 6.30 год ранку комунальники розпочали роботи по зрізці дерева і розчищенню проїжджої частини дороги.

Впали дерева і на прибудинковій території, біля будинку по пр. Шевченка, 26, і на вул. Мазепи, 8, і на території Новороздільської лікарні.

Чергове гаряче обговорення у соцмережах не забарилося. Одні вважають, що слід більш ретельно підходити до вибірки дерев, які слід зрізати, інші переконували, що така вітрова негода валить і міцні здорові дерева. Одні заводили звичні нарікання – ой, все би різали, інші – аргументували думку, що старі дерева у місті для безпеки потрібно зрізати. До того ж, що важливо, стара коренева система пробивається крізь асфальт і дуже нищить тротуарні доріжки.

Шкода лишень, не має такої масовості, як масового обговорення у соцмережах, коли треба посадити нові дерева чи бодай вийти навесні на толоку.

Ну і, що, на жаль, не дивно, ота одвічна українська ментальність: ріжуть – недобре, не ріжуть – теж не добре, роблять – не так, не роблять – ой які погані і т.д. і т.п., а от віртуальні “господарі” все знають і за всіх. На словах, щоправда.

Будьмо господарями міста і давайте шукати консенсусу у вирішенні його господарських питань.

Схожі повідомлення

10 жовтня – громадські слухання по тарифу “на тепло”

admin2

Освітянська конференція – Новороздільська громада

admin2

Рефлексії вболівальника про гру ФК «Новий Розділ» у крайніх матчах на тлі двох ігор київського «Динамо із австрійським «Штурмом»

admin3

Новороздільські дзюдоїсти – призери престижних змагань

admin2

Чергове ГРАН-ПРІ Ірини Чернової і роздільчанки Софії Польової

admin2

Перше “футбольне хрещення”: дитяча команда АФ “Розділля” виступила в турнірі «Winners Cup» у Львові

admin3

Залишити коментар