16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

Скільки витрачається на покриття поверхні декоративної штукатурки: як це підрахувати перед придбанням

Декоративна штукатурка – особливий будівельний та оздоблювальний матеріал. Вона створює рельєф поверхні стін, завершує роботу будівельників. Але як розрахувати скільки потрібно цієї суміші для покриття фасаду чи стіни в середині будинку. Спробуємо пояснити скільки потрібно замовити декоративної штукатурки у Львові для виконання ремонту чи будівництва. Будемо спиратись у розрахунках на офіційну інформацію виробників та практику роботи будівельників. 

Як визначити витрати штукатурки найпростішим способом

Є найпростіший спосіб – попросити надати офлайн для ознайомлення або прочитати на сайті магазина оздоблювальних матеріалів «Колір Буд» документацію виробника. В більшості випадків у інструкції до застосування вказано скільки потрібно витратити суміші для штукатурки. Цей розрахунок є приблизним і він подаєтьсія у діапазоні найменшого та найбільшого витрачання матеріалу. Виконання робіт має відбуватись у майже ідеальних умовах. Розрахунок виробники виконують у мл на квадратний метр. Зазвичай він складає від 50 до 200 мл/кв. метр площі поверхні.

Розрізняють штукатурні суміші:

  • малої витратності – 50-70 мл/м. кв;
  • середньої – приблизно 100-150 мл/м.кв;
  • високої витратності, які мають велику в’язкість – від 150-200 і більше мл/м.кв.

Варто вказати, що самі виробники говорять про приблизні підрахунки витратності, оскільки вони залежать від трьох складових:

  • властивостей основи – рівнинності поверхні, властивостей поглинати вологу та рідкого шару штукатурної суспензії;
  • необхідності створити певну рельєфність, для якої потрібно більше матеріалу, ніж для гладкої;
  • майстерності того, хто виконує штукатурні роботи, тобто навичок використовувати оптимальний за товщиною шар, який водночас має необхідну міцність і стійкість.

Важливими чинником витратності штукатурки є також можливість зменшення її густини водою. Деякі марки та виробники декоративної штукатурки допускають такі дії. Звісно, що зменшення густоти може вплинути, хоча і не суттєво, на витратність. Все залежить від кількості шарів, що наносяться на стіну.

У більшості випадків рекомендовано наносити три шари: ґрунтовий, звичайний і фінішний. Іноді достатньо двох шарів. Але все залежить як від густини суміші, так і завдань, що є у самого штукатурного оздоблення.

За якої температури можна класти шар штукатурки

Зазвичай оптимальною вважають температуру не нижче +10 С. Але як зазначено у технічній документації, такий поріг може бути і нижчим та сягати +5С. До речі, в середньому шар штукатурки підсихає за 60 хвилин, якщо температура становить не нижче +20C та за вологості повітря не вище 65%.

Повне висихання навіть найрідкіших сумішей має відбуватись не пізніше двох діб. Суміші у яких густина середня або вище середньої, зазвичай повністю твердіють не пізніше 24 годин після застосування. Якщо вологість зростає або температура знижується, час на повне затвердіння теж зростає і становить понад 48 годин.

Схожі повідомлення

Першого українського пірата затримано у Миколаєві

admin2

За гучну вечірку у Львові з порушенням карантинних обмежень організатора правоохоронці оштрафують на 17 тис. грн.Імовірно…

admin3

Голокост, Ізраїль та плани Путіна щодо українців

admin3

У с. Завадів на Стрийщині під час пожежі у приватному будинку отруївся 15-річний юнак, син власниці

admin3

26 жовтня ц. р. львівський рецидивіст пограбував квартиру та побив господарів, а 30 листопада – суд обрав зловмиснику запобіжний захід – утримання під вартою

admin3

Чавунні дров’яні печі для опалення будинку: особливості та переваги

admin

Залишити коментар