16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Як правильно розподілити час на прибирання?

Народне прислів’я каже: «Яке вдома – так і самому». У чистому будинку приємно перебувати, його мешканці почуваються набагато здоровішими та щасливішими. Якщо квартиру прибрано, в ній не живуть кліщі, грибок, пліснява, віруси, пил.

Прибирати треба, але сучасній людині важливо досягати порядку, не витрачаючи багато сил та енергії. Для цього необхідно організувати свій час та правильно його розподіляти.

Як організувати прибирання

Планування – найважливіший пункт, що допоможе розподілити час. Як це зробити найпростіше?

  • Заведіть щоденник, електронну табличку у комп’ютері, де щодня ввечері записуйте всі справи, які треба буде зробити завтра. Вранці відкрийте свій план та починайте діяти. Ось побачите, що ви встигнете набагато більше, бо нічого не забудете.
  • Дуже зручно користуватися звичайним шкільним щоденником: заповніть тиждень, розставте числа, впишіть місяць, а там, де треба записати уроки, сміливо вписуйте усі свої справи на тиждень та на кожен день.
  • Зроблені справи викреслюйте, незроблені переносіть на інші дні.

Крім того, скористайтеся іншими рекомендаціями, які допоможуть більше встигати.

  1. Щоб стати ранком повним сил, енергійно приступити до роботи, необхідно добре виспатися. Лягайте спати близько 23 годин, вставайте пізніше 8-9 годин ранку.
  2. Організму потрібна енергія, тому повноцінно снідайте. Кава збадьорить, але не наситить. Яйце, каша, салат, мюслі – виберіть те, що вам подобається.
  3. Гарний настрій допоможе сконцентруватися. Увімкніть ритмічну музику, а ще краще – вирушити пробіжку, провести невелику зарядку.
  4. Пам’ятайте про «викрадачів часу». Це телевізор, соцмережі, балаканина по телефону. Відмовтеся від цих трьох монстрів хоча б на кілька днів, і ви побачите, як збільшиться кількість вільного годинника. Можна буде набагато більше встигнути, сходити до театру, зайнятися хобі.

Планування та організація свого дня потрібні не для того, щоб працювати 24 години на добу, навпаки, ви зможете запланувати прогулянку, фітнес, зустрічі з друзями, на які нам постійно не вистачає часу.

Лайфхаки для прибирання

Домогосподарки намагаються виділяти певний час на щоденне прибирання, але жінкам, які працюють, зробити це складніше. Як підтримувати лад у будинку малими силами?

Щоб підготувати ці поради, ми поговорили з професійними клінерами (clean.lviv.ua):

  • Намагайтеся зберігати результат прибирання якнайдовше: складайте речі на місце, мийте посуд відразу після використання.
  • Приготувавши їжу, відразу протріть плиту, вимийте раковину, тоді в кухні завжди буде чисто.
  • Полегшить вашу роботу вдома хороший пилосос, посудомийна машина, пароочисник.
  • Залучайте всіх членів сім’ї: розподіл обов’язків, елементи змагання, маленькі нагороди та призи за виконане завдання допоможуть згуртувати сім’ю, зробити прибирання цікавою спільною справою.

Що і як застосовувати, щоб зробити прибирання ефективнішим?

У будинку постійно повинні бути миючі та миючі засоби: для миття посуду, підлоги, кахельної плитки, скла, чищення меблів. Якщо вони завжди під рукою, протерти кахель, вимити посуд стає більш простою та швидкою справою. Крім того, вони наповнять будинок приємним запахом

  • Вибирайте для чищення духовки, зняття вапняного нальоту, дезінфекції сантехніки, видалення іржі та інших важких робіт професійні засоби. Саме вони швидко допоможуть досягти результату. Використовувати їх потрібно, застосовуючи маску, рукавички, зате в результаті у вас через 15 хвилин буде сяюче чистотою поверхні.
  • Сучасна швабра дасть змогу діяти результативно. Звичайно, можна мити підлогу старою футболкою, але нові конструкції допомагають набагато швидше очистити підлогу. Спеціальні очищувачі є для скла, вони зроблять наведення порядку простіше.
  • Мікрофібра – найкращий варіант ганчірки для боротьби з пилом, брудом. Вони добре очищають поверхні, добре миються, довго служать.

Альтернативою потужним миючим засобам можуть стати перевірені народні рецепти. Якщо в будинку є алергіка, маленькі діти, варто застосовувати менш агресивні продукти: харчову соду, оцет, нашатирний спирт. Різні поєднання цих речовин дозволяють впоратися з жиром, брудом, вапняним нальотом, іржею,

  • Господарське мило допоможе очистити будь-які поверхні, впоратися із забрудненнями високої складності. Цей засіб вбиває бактерії, мікроби, використовується для прання. Мильним розчином вимивають кахель, вікна, двері, кухонну техніку. Тільки беріть звичайне коричневе мило в господарському магазині, біле, з приємними запахами не дасть очікуваного ефекту.
  • Харчова сода – нешкідливий засіб для миття посуду, ним можна відтерти навіть дуже брудні, жирні предмети.
  • Звичайний оцет – це кислота, яка допоможе розчинити жир, позбавить неприємних запахів.
  • Гірчичний порошок відмиє жирні сковорідки, каструлі, тарілки навіть у холодній воді. Достатньо насипати його на поверхню, додати води, а потім протерти ганчіркою.

Заздалегідь купіть все необхідне для збирання (миючі засоби, ганчірки, швабру, ін.). Нехай це буде акуратно складено в коморі або шафці, щоб ви завжди могли звернутися до «запасів» за потреби.

Що ще допоможе заощадити час

Якщо часу катастрофічно не вистачає або хочете використовувати його з більшою користю, зверніться до професіоналів! Клінери відмінно впораються з базовим, підтримуючим, генеральним прибиранням квартири у ЛЬвові. У їхньому розпорядженні професійна техніка, дорогі миючі засоби.

Роботою вони можуть займатися під вашим наглядом, але набагато простіше віддати ключі та вирушити у своїх справах. За кілька годин професіонали впораються із забрудненнями, будинок засяє чистотою. Клінери вимиють підлогу, вікна, двері, сантехніку, вичистять м’які меблі, килими, позбавлять квартиру від сміття, пилу, бруду.

На вашу вимогу будуть вимиті холодильник, мікрохвильова піч, наведений порядок у кухонних шафках. День, що звільнився, можна присвятити прогулянці з дітьми, походу на концерт або в кіно.

Схожі повідомлення

До неіснуючого

admin3

День Героїв у Новому Роздолі : урочистість, яка знайшла відгук у серцях всіх присутніх, а різні  емоції нагадували мінливу погоду: як дощ із захмареного неба і як сонячне проміння із блакитних небесних глибин…

admin3

Моя дружина не була на Майдані, але крайні роки переводить кілька нужденних гривень на пекучі картки…Ми незаможні, але дружина відмовилася від високооплачуваної роботи у фірмі, яка співпрацює з “бліжнім зарубєж”єм”. Я пишаюся дружиною

admin3

Втручання політиків у стратегічні рішення для країни і життя людей

admin3

Переклад науково-технічної літератури: у чому основна проблема

admin

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час, – роз’яснення Генштабу ЗСУ

admin3

Залишити коментар