16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Вагнерівці… переворот… громадянська війна

Усе, завдяки чому росіяни знищують самі себе, це прийнятно для українців. Дай то, Боже, щоб росія зникла повністю…

А тепер коротко про ситуацію.. Ватажок російської приватної військової компанії “Вагнер”, якого називають “кухарем” диктатора Володимира Путіна, – Євген Пригожин, схоже зважився на збройний заколот, щоб домогтися зміни керівництва в Міноборони РФ.

Генпрокуратура Росії розпочала справу проти Пригожина за фактом організації збройного заколоту. За такий злочин у РФ загрожує від 12 до 20 років ув’язнення.

23 червня Євген Пригожин звинуватив підконтрольних Міноборони РФ військових в ударі по “вагнерівцях”. Пізніше члени “Вагнера” пішли “зупиняти” російське військове керівництво. У ПВК стверджували, що “ті, хто знищив сьогодні наших хлопців, десятки тисяч життів російських солдатів будуть покарані”. До боротьби з бунтівниками залучили російських силовиків.

Ватажок «вагнерівців» заявив, що зло, яке несе військове керівництво Росії, має бути зупинено 

Російські солдати нібито завдали удару по тилових таборах ПВК «Вагнера», через що було ліквідовано багато найманців. Про це йдеться в заяві засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

Пригожин вкотре поскаржився, що ПВК «Вагнера» підло обманули і намагалося позбавити можливості окупації територій.

«Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ударів, ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинула величезна кількість наших бійців, наших бойових товаришів. Ми ухвалимо рішення, як відповісти на це злодіяння. Наступний крок за нами», – додав він.

Пригожин додав, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу щойно «боягузливо втік з Ростова». За словами засновника ПВК, чиновник не хоче пояснювати, навіщо піднімав гелікоптери для знищення «вагнерівців».

«Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня. Усі, хто хоче – приєднуйтесь. Треба закінчувати з цим неподобством», – додав він.

Також терорист, військовий злочинець та колишній «міністр оборони» самопроголошеної «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) прокоментував заяву Пригожина.

«Якщо це не фейк (це може бути фейк), то почався військовий заколот. Але навіть якщо це фейк – то ситуація з протистоянням МО РФ та «Вагнера» вже вийшла з-під контролю і потребує негайного втручання президента. Якщо він ще у нас взагалі є…», – заявив він.

Зокрема колишній лідер проросійських сил Донецька так званий «народний губернатор» Донбасу Павло Губарєв зазначив, що в Росії може початися громадянська війна.

«Дуже схоже, що у Росії може розпочатися громадянська війна. Розсудливості в головах боярам Путіна не вистачає. Бережи нас Бог!», – написав Губарєв.

Раніше повідомлялося, що ватажок ПВК «Вагнера» Євген Пригожин подав заявку до Слідчого Комітету РФ щодо діяльності міністра оборони Сергія Шойгу та начальника генштабу Валерія Герасимова. Зокрема терорист звинуватив військову верхівку РФ у геноциді російського народу та вбивстві російських солдатів. 

Власне, наступний крок зробили у Кремлі. Поява інформації у росЗМІ про те, що ФСБ порушила кримінальну справу щодо Пригожина за фактом заклику до збройного заколоту – однозначне свідчення того, що у Кремлі загрози колишнього кухаря Путіна сприйняли більш ніж серйозно. Як і те, що у Ростові всі силовики були приведені у стан підвищеної бойової готовності.

Ключове питання – чи переросте це на щось більше, ніж поки що словесний бунт?

На даному етапі можна однозначно говорити, що Пригожин переступив червоні лінії, якими незримо за 22 з половиною роки свого правління оточив політеліти Росії Путін. Однак і зрозуміла його мотивація: протягом усього часу російської неприкритої агресії господар “Вагнера” наполегливо боровся з військовим керівництвом в особі Шойгу та Герасимова. Його спроби посунути цю пару силовиків, а також прагнення підняти близького до себе генерала Сергія Суровікіна закінчилися невдачею. Після цього Пригожин почав дедалі більш відверто підвищувати ставки. Аж до моменту із нинішніми звинуваченнями.

Тут слід звернути увагу, що Пригожин – це не “сферичний кінь у вакуумі”: сам по собі він не міг би створити приватну армію, ні, тим більше, бути її повноцінним управлінцем. Коло осіб у Кремлі, які у тій чи іншій формі підтримували головного “вагнерівця” – дуже широке. У ЗМІ писали про зв’язки Пригожина з головою “Роснефти” Ігорем Сечіним, колишнім силовиком по лінії ГРУ, який останнім часом опинився в опалі. Також ходили чутки про певні контакти “повстанця” із секретарем РНБО РФ Миколою Патрушевим.

У мережі з’явилася інформація, що колона “вагнерівців” прорвалася в Ростовську область, повідомлялося про постріли. Крім того, ЗМІ дізналися нібито про знищення найманцями трьох вертольотів. Пригожин стверджував, що одна “вертушка” ліквідована на Московській трасі. Ростов захоплений….Колона військової техніки прямує на воронеж… а там і до москви рукою подати – 500 км

Тримаймо кулаки, українці, за масове знищення росіян, їх же руками…. за початок кінця…

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Умовна карта: фіолетові – території, захоплені вагнерівцями….

Схожі повідомлення

Троє запоріжців наживалися на продажу автівок, начебто призначених для ЗСУ

admin3

Голокост, Ізраїль та плани Путіна щодо українців

admin3

Вся правда про бункер: путін нікому не довіряє і змінює охоронців

admin2

Інформація щодо реєстрації ввезеного з-за кордону авто на період дії воєнного стану

admin3

26 квітня у Львові під час конфлікту 2-х поважного віку осіб скоєно вбивство. Того ж дня правоохоронці затримали причетного до злочину

admin3

«Українська мамо, нехай усмішка знову повернеться на твоє красиве материнське обличчя!» — Блаженніший Святослав із нагоди Дня матері

admin3

Залишити коментар