16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

У Польщі запрацювала програма додаткової підтримки українських біженців, які мають “Карту поляка”

12 серпня 2022 року.

У Польщі запущено програму додаткової підтримки тих, хто мав або має “Карту поляка”. Спільна умова для участі у програмі – біженець має виїхати з України після 24 лютого 2022 року.

Як інформує Цензор.НЕТ.: https://censor.net/ua/n3360199, про це повідомляє УНН із посиланням на організаторів програми допомоги Pomoc Polakom z Ukrainy.

Програма реалізується Асоціацією Wspólnota Polska, Фондом Wolność i Demokracja та Фондом Pomoc Polakom na Wschodzie за підтримки уряду країни.

У межах програми учасники можуть розраховувати на матеріальну допомогу (1505 злотих для дорослого, 752,50 злотих для неповнолітнього), безкоштовні курси польської мови для дорослих, співфінансування витрат на курси підвищення кваліфікації, курси професійної підготовки, співфінансування допомоги фахівців: психологів, присяжних, перекладачів, юристів, лікарів тощо.

Скористатися програмою можуть

  • Власники “Карти поляка” та їхні найближчі родичі, включно з подружжям, нащадками по висхідній і низхідній лінії;
  • Особи, які мали “Карту поляка”, але термін її дії закінчився у зв’язку з отриманням посвідки на постійне проживання на території Республіки Польща чи польського громадянства, а також члени їхньої сім’ї: дружина чи чоловік, батьки, діти, онуки.
  • Громадяни Польщі з постійним місцем проживання в Україні (реєстрація), а також члени їхньої сім’ї: дружина чи чоловік, батьки, діти, онуки.
  • Особи, які мають право на видачу репатріаційної візи чи рішення про підтвердження польського походження, а також члени їхньої сім’ї: дружина чи чоловік, батьки, діти, онуки.
  • Спільною умовою у всіх вищезазначених випадках для кожного бенефіціара окремо є факт його прибуття на територію Республіки Польща у зв’язку з проведенням військових дій в Україні з 24 лютого 2022 року.

Детальніше про участь у програмі підтримки можна дізнатися на сайті організаторів

Схожі повідомлення

“За тиждень поліцейські відкрили 118 кримінальних проваджень за виготовлення та використання підроблених ковід-сертифікатів”, – Голова Нацполіції України Ігор Клименко

admin3

На Львівщині найбільше 200-бальників на ЗНО

admin2

3 липня ввечері змія вкусила селянина з Дрогобиччини в руку. Потерпілий – у реанімації

admin3

Василенко – Зеленському щодо перемовин з РФ: “За жодних обставин Росія не може бути державою-гарантом”

admin3

Увага! Розшукова ДТП у Червоноградському районі: невідомий водій вночі скоїв смертельну ДТП на автодорозі “Великі Мости – Рава Руська” і втік

admin3

Прикордонники та правоохоронці Львівщини затримали чергових “ухилянтів” від мобілізації в ЗСУ. Починаючи з 24 лютого, рахунок такого роду “публіки” перевалив за 160

admin3

Залишити коментар