16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Що таке трансфер і чим він відрізняється від таксі?

У багатьох мандрівників, хто самостійно обирає спосіб пересування, постає питання: у чому відмінність таксі від трансферу? Отже, спочатку розберемося, що це за послуги.

  • Таксі – це автомобіль для перевезення пасажирів, який оплачується на підставі показань лічильника чи встановленої такси.
  • Трансфер — заздалегідь заброньований автомобіль обраного вами класу, з фіксованим тарифом та індивідуально підібраними зручностями. У трансфері узгоджено з вами все, аж до дрібниць.

Для наочності можна заглянути на сайт компанії Transmarine (https://transmarine.com.ua/transfer/), що здійснює трансферні перевезення в різні точки Києва.

ЧАС ПОДАЧІ АВТОМОБІЛЯ

Таксі приїжджає в міру того, як звільниться найближча до вас машина, незалежно від того, чи ви робили замовлення заздалегідь чи ні.

Трансфер замовляється заздалегідь, мінімум за 24 години, на сайті, де заповнюється форма з докладним описом того, що ви хотіли б отримати. Зазначається час посадки пасажира, в який входить так зване «очікування ввічливості» — близько 45 хвилин в аеропорту та 15 хвилин в інших випадках — але вже за погодженням з менеджером.

МІСЦЕ ПОДАЧІ

Місце подачі таксі та трансферу обумовлюється заздалегідь, проте водій трансферу зустрічатиме вас особисто. В аеропорту вам не доведеться його шукати, оскільки він чекатиме на вас із іменною табличкою.

До речі, це дуже зручно, тому що не потрібно в паніці шукати машину в незнайомому місті, турбуючись про те, скільки з вас додатково візьмуть за очікування плюс відсікається ймовірність стати жертвою непорядного таксиста.

КЛАС АВТОМОБІЛЯ

Як ми вже писали вище, замовляючи таксі, ви не завжди можете бути спокійні щодо класу автомобіля, який приїде за вами. А ось із трансфером — 100% упевненість, що приїде саме той автомобіль, який ви вибрали, чистий зовні та всередині, без неприємних запахів.

ДОДАТКОВІ ПОСЛУГИ

Трансфер – це персоналізований вид перевезень. Ви самі вирішуєте, яку музику слухати чи слухати взагалі, чи включити кондиціонер, і чи хочете ви провести час у дорозі за дружньою ненав’язливою бесідою чи в тиші.

Всім дітям, заявленим у поїздці, надається автокрісло або бустер.

Також послуга трансферу має на увазі можливість перевезення інвалідів, у тому числі й у кріслі-каталці.

ВОДІЙ

Насамперед слід зазначити, що компанії, які надають послуги трансферу, дбають про безпеку пасажирів, тому у водіїв найчастіше 8-годинний графік роботи. Відповідно, ніякої втоми ви можете бути спокійні, що водій не засне по дорозі.

По-друге, це зовнішній вигляд. У компаніях є обов’язковий дрес-код.

По-третє, зустрівши вас із іменною табличкою, водій допоможе донести багаж до автомобіля.

МАРШРУТ

У трансфері пункт призначення та всі необхідні зупинки в дорозі обговорюються заздалегідь. Жодних «Ой, а можна тут зупинити?» бути може, якщо це було погоджено з менеджером.

На відміну від таксі, водій трансферу діє виключно за вказівками, отриманими від менеджера. До речі, хоч би який шлях вибрав водій трансферу, на ціні це ніяк не позначиться.

З таксистом, як пощастить. Цілком може статися і таке, що за задушевними бесідами, які найчастіше ведуться без вашого бажання, ви можете і не помітити, що об’їхали чи не все місто двічі, доки не настане час «розплати».

ВАРТІСТЬ ПОСЛУГИ

Вартість трансферу вам буде відома відразу, як ви внесете всі необхідні дані у форму бронювання. Вона буде фіксованою, якщо тільки з якихось причин ви не внесете зміни на замовлення. І, як уже говорилося, вартість не зміниться, навіть якщо водієві доведеться почекати вас у зв’язку із затримкою рейсу або вибрати довшу дорогу у зв’язку з пробкою, аварією тощо.

Ну, а з таксистом не забалуєш: зайва зупинка, трохи довша дорога, трохи довше зачекав — усі ці непередбачені обставини позначаться на вашому гаманці.

ОПЛАТА

Трансфер можна сплатити заздалегідь, повністю або частково, щоб не турбуватися про готівку. Або водію на місці валютою тієї країни, де ви знаходитесь. При цьому, як ми вже згадували, суму до оплати ви знатимете заздалегідь, і вона не зміниться.

Таксисту ж ви найчастіше платите за фактом.

На закінчення хочеться відзначити, що обидва способи хороші для того, щоб швидко дістатися місця. Різниця лише у вашому комфорті, надійності та впевненості, що все пройде, як заплановано.

Схожі повідомлення

Дні, які показали, хто є хто

admin3

На Львівщині ДБР проводить обшуки у родичів Медведчука та Козака. ФОТО

admin3

Врятувати Маріуполь

admin3

НА РАКЕТНИЙ УДАР москалів ПО ДНІПРУ 14 01 2023

admin3

Неймовірний успіх: вперше в історії українка стала чемпіонкою Європи з джиу- джитсу!

admin3

ФСБ РФ заявляє про затримання консула України в Петербурзі

admin3

Залишити коментар