16.5 C
Lviv
29.03.2024
Україна

Жінок почнуть ставити на військовий облік: який порядок прийняття на облік

З 1 жовтня 2022 року в Україні жінки будуть змушені стати на військовий облік, проте ця процедура для нашої країни не є новою, оскільки багато жінок проходять службу в лавах ЗСУ.

Як розповів в інтерв’ю Hromadske начальник Дарницького ТЦК у Києві, полковник Руслан Тригуб, порядок прийняття на облік мало чим відрізняється від того, що діє для чоловіків.

За його словами, в його ТЦК випадки мобілізації жінок нерідкі, оскільки на облік вже ставали лікарі, медсестри та представниці низки інших військових спеціальностей.

Для прийняття жінок на військовий облік необхідно взяти з собою ті самі документи, що і чоловікам:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • фотографії 3х4;
  • диплом про освіту.

Також жінці доведеться пройти медкомісію, проте, крім стандартного набору лікарів, їй доведеться окремо пройти гінеколога за межами ТЦК.

“Всі медичні огляди, аналізи, флюорографію та кардіограму ви проводите за місцем проживання. Якщо у вас є недоліки здоров’я, ви надаєте свої медичні документи — медичну книгу або виписки з історії хвороби”, — додав він.

Схожі повідомлення

Навіть якщо селфі не вийшло, ти все одно красива та красивий

admin3

На Буковині ділили спадщину: брат підпалив будинок із племінницею

admin2

Реалії мирного міста

admin3

На Стрийщині 34-річний зловмисник поцупив у односельчанки гаджет вартістю 47 тис. грн. За вказаним фактом відкритио кримінальне провадження. Крадій може отримати від 5 до 8 років позбавлення волі

admin3

“Ухилянти” не переводяться, судові вироки також: викрито ще 2-х “сачків” від мобілізації

admin3

Гастрономічні місця Львова

admin

Залишити коментар