16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

«Урожайний» день Новороздільського пологового відділення

Дітонароджуваність українців, котра і до початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну не надто тішила статистичними показниками, щораз зменшується. З лютого до несприятливих фактів додався великий потік переселенців та біженців – еміграційні потоки з України суттєво зросли, і в першу чергу, звісно, мамів з діточками, сімей, котрі очікують поповнення. Що і не дивно, бо одвічний материнський інстинкт зберегти життя своїй малечі бере верх над усіма обставинами, бо святий обов’язок українки – зберегти, виховати нащадків української нації, продовжити наш генофонд – підштовхував до пошуків безпечних місць.
Тож понеділок, 25 липня, у Новороздільському пологовому відділенні озвучили голосним криком про своє народження семеро (!!!) немовлят. З них 3 дівчаток і 4 хлопчиків. Загалом цього дня у відділенні відбулося шість пологів, одна з жінок-новороздільчанок народила «королівську» двійню – хлопчика і дівчинку.
Тож відділення немов ожило – і дитячим криком, і радістю батьків. І вкотре «підкреслило» професійність лікарів-гінекологів нашого міста, адже серед породіль – мешканки Миколаєва, Ходорова і навіть обласного Миколаєва (народжувати прийшла жінка з числа внутрішньо переміщених осіб). І троє мешканок Новороздільської громади, які так дружно «обрали» собі день 25 липня.


«Урожайний» день розпочався пологами з перших хвилин 25 липня – перше немовля появилося на світ в 00.30, тобто пів години після півночі. А наступні пологи – в 9 ранку: дружина «подарувала» синочка депутату Новороздільської міської ради Тарасу Шарану, який вдруге став щасливим татусем. О пів на 8 вечора у Новороздільському пологовому «зареєстрували» свій рекорд – народилося 7-ме немовля за один день!
«Понеділок був абсолютно не важким, а «урожайним» і щасливим, адже кожне народження – це неймовірна подія, життєствердна і велика радість для кожної родини. Тож хай таких днів буде побільше у нашому відділенні», – прокоментувала подієвий день лікар-гінеколог Катерина Шиманська.
Наступний день, 26 липня, був також незвичний: до Новороздільського пологового завітала делегація від ЮНІСЕФ з Японії (ЮНІСЕФ це спеціалізована структура ООН, яка є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей і яка працює у понад 190 країнах і територіях світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя). Кожній породіллі вручили пакет найнеобхідніших речей для малюків і мамочок – потрібний і приємний додаток до найщасливішої події у житті кожної мамочки.

Віра ВЛАСЮК

Схожі повідомлення

8-й окремий батальйон УДА “Аратта” ім. Андрія Гергерта – “вісникроздільцям”!

admin2

Новороздільський футбол – рік відродження, рік перших здобутків

admin2

“Срібло” в інтелектуальній грі завоювали ліцеїсти Нового Роздолу

admin2

Волонтерська група Нового Роздолу працює – долучайтеся!

admin2

Пласт – Новий Розділ: спомин таборового літа

admin3

Звіт фракції ВО «Батьківщина» у Новороздільській міській раді за 2020-2021 рік

admin2

Залишити коментар