16.5 C
Lviv
06.05.2024
Україна

Шліфування бетону

Шліфування бетону проводять перед нанесенням фінішного покриття, щоб підготувати поверхню, забезпечити рівномірне розподілення наливної підлоги. Після застигання стяжки зверху утворюється зернистий шар. Якщо поверхня не рівна, пошкоджена, має тріщини, потертості, то після нанесення основного покриття можуть виникнути проблеми з його експлуатацією. Попередня обробка бетонної поверхні дозволяє збільшити експлуатаційний ресурс. Шліфують також не тільки свіжі застиглі покриття, але й старі бетонні поверхні. Крім верхнього зернистого шару вони можуть мати дрібні пошкодження, які також потребують усунення. 

Особливості шліфування бетону

Проводити обробку потрібно через 10-15 днів після заливання бетону. Важливо, щоб в приміщенні або на майданчику були сприятливі умови для повного висихання поверхні. Бетон за цей час досягає потрібної міцності. Якщо бетонна основа буде крихкою, то під час шліфування з неї почнуть вибиватися частинки наповнювача: щебеню дрібної фракції, вапняку, піску, граніту. 

Відшліфована бетонна підлога є не тільки основою для подальшого нанесення підлогового покриття. Вона використовується:

  • заміна звичайних підлогових покриттів;
  • фінішне покриття для відкритих вуличних об’єктів;
  • експлуатація в приміщеннях з великою прохідністю людей;
  • для облаштування промислових, гаражних приміщень.

Шліфування бетону проводять сухим та вологим методом. Вологий спосіб використовують для покриттів, які мають у своєму складі мармурову крихту. Для реалізації цього методу беруть абразивні частинки. Завдяки цьому утворюється покриття, яке не відрізняється виглядом від відполірованої поверхні. Бетон найчастіше обробляють сухим методом. Він потребує більше часу та супроводжується утворенням великої кількості пилу. Тому разом з установками для шліфування використовують будівельні пилотяги. Якщо потрібно опустити рівень бетонної підлоги проводять фрезування.

Яка вартість шліфування бетону?

Шліфування бетону ціна залежить від багатьох факторів. На проведення робіт, а відповідно і на вартість впливає марка бетону, наповнювачі, вік покриття, його стан перед проведенням робіт. Ціна розраховується за квадратний метр. Грубе шліфування роблять, якщо бетон погано вирівняний. Для цього використовують інструменти з алмазним зерном 180 н/м2. Фінішна обробка проводиться інструментом з дрібнішим зерном 140 н/м2. Глянець наводять абразивним інструментом 110 н/м2. Шліфують не тільки бетонну підлогу. Можна зробити обробку плиток, сходів, стін з бетону.

Схожі повідомлення

Корислива “гостинність”:бухгалтерка санаторію на Львівщині вимагала гроші з переселенців за проживання

admin3

У Вінниці загинув молодий звукорежисер

admin2

Вбудовані шафи-купе: специфіка конструкції та наповнення

admin

Ноутбук Asus: переваги та як обрати ідеальну модель

admin

102 кримінальних провадження за підробку документів для уникнення мобілізації: статистика з 24 лютого 2022 року

admin3

Доставка квітів: краса в кожному букеті

admin

Залишити коментар