16.5 C
Lviv
01.05.2024
Україна

Правоохоронці викрили схему переправляння громадян за кордон. Затримано 55-річного мешканця Дрогобиччини під час отримання від “ухилянта” 10 тис. дол. США

На Львівщині правоохоронці заблокували канал незаконного переправлення громадян через державний кордон. Як встановили співробітники слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий виготовляв документи, які дозволяли безперешкодний перетин кордону України, для осіб, які такого права не мають.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Зловмисника, 55-річного мешканця Дрогобицького району, правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним 10 тисяч доларів США. За вказану суму він повинен був виготовити для «замовника» – молодого чоловіка призовного віку, комплект фіктивних документів, які нібито надають тому право безперешкодного перетину державного кордону України, а саме – підтверджують факт навчання в одному з іноземних вищих навчальних закладів.

Слідчі невдовзі повідомилять затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Схожі повідомлення

Ольга Харлан не потисла руку росіянці після матчу на ЧС з фехтування. Та подала протест, але марно, – українка йде у наступний раунд!

admin3

На вихідних спортсмени Львівщини вибороли два золота чемпіонатів Європи

admin3

Росіяни штурмують “Азовсталь”, просуваючись в суцільних руїнах, – Бутусов

admin3

12 липня – День паперових пакетів

admin

Щомісячний грошообіг злочинної групи, яка збувала по всій території України наркотики та психотропи, становив майже 1 млн грн. Львівські та прикарпатські правоохоронці викрили злочинний “бізнес”: зловмисники затримані, наркотики вилучено, арештоване рухоме і нерухоме майно

admin3

Максим Козицький відзначив грошовими винагородами учасників «Ігор Нескорених» зі Львівщини

admin3

Залишити коментар