16.5 C
Lviv
26.04.2024
Новороздільська ОТГ

Світ не без добрих людей, хоча інколи і трапляються капосні водії…

Вперше за 75 років мого життя зустрілась з таким, м’яко кажучи, неприємним випадком. Отже, 10 березня, скупившись в супермаркеті «Сільпо», відразу попрямувала на  автобусну зупинку, що поблизу торгового центру «Новий». Дочекавшись прибуття «маршрутки» «Миколаїв – Рудківці», із важкенькою сумкою увійшла в салон і дала водію за проїзд 100 гривень однією купюрою, бо дрібніших грошей  у гаманці не виявилося. При цьому, чемно повідомивши водію, що вийду з автобуса через дві зупинки біля магазину по вул. Лесі Українки.

І після цього, власне, водій перевтілився до невпізнаваності: досі більш – менш привітний вираз обличчя враз змінився на похмуро – зловісний, а в голосі з’явилися категоричні нотки. Суворо пробубнівши, аби я хутко вийшла з маршрутки, бо в нього нема дрібніших купюр, аби дати мені решту із моєї сотні гривень, він пригальмував. Сумно зітхнувши, бо з такими особами сперечатись – тільки нерви добивати, я підійшла до виходу з  наміром вийти із салону. Аж тут мене зупинила незнайома мені жінка і, запропонувавши сісти, передала водію 10 гривень за мій проїзд. В «маршрутці» було всього 4 пасажири і по їхніх виразах зрозуміла, що вони позитивно оцінили вчинок невідомої добродійки. Звісно,  найбільше була приємно вражена цим благородним вчинком саме я, бо таке в моєму житті трапилося вперше. Отож я відразу подякувала незнайомці і запитала, де маю її розшукати, щоб повернути їй гроші. Але жінка навіть чути не хотіла про повернення. Але я все таки довідалась, що ця добра людина їде в с. Піддністряни, а працює в ліцеї. Із моїм життєвим досвідом мені не склало труднощів дізнатися про особу жінки – добродійки. І хочу, аби й інші знали. Отже, це пані Катерина МИХАЛЬЧАК, майстриня виробничого навчання Новороздільського професійного ліцею, до того ж – багатодітна мати. Знаючи про гарні традиції ліцею, можу впевнено сказати, що тільки в хороших колективах працюють порядні, чуйні люди.

Користуючись нагодою, ще раз висловлюю щиру  вдячність пані Катерині за такий несподіваний, приємний її вчинок. Привітне ставлення, посмішка, бажання допомогти людині в будь – який час – ці світлі риси мають велике значення для кожної людини.

Творіть добро в такий нелегкий час для нашої України.

Марія ШУЛЬГА     

Схожі повідомлення

У Новому Роздолі замінять 60 метрів аварійної ділянки трубопроводу

admin2

Спортивний табір від Академії футболу “Розділля” ЗАПРОШУЄ! Буде неперевершено!

admin2

28 серпня – свято родини у с. Тужанівці

admin2

29-річну новороздільчанку засудили за псевдозамінування

admin2

Владислав КАЗИМИРІВ: «Міські ентузіасти баскетболу подолали чималий шлях, перш ніж створити СБК «Новий Розділ». Тепер залишається напрацьовувати майстерність, аби досягати  перемог у наступних змаганнях»

admin3

Рейтинг територіальних громад Львівщини за підсумками квартального звіту: Новороздільська ОТГ ні в першій, ні в крайній 10-х…

admin3

Залишити коментар