16.5 C
Lviv
29.03.2024
Новороздільська ОТГ

Дмитро САПИГА: «Якби не сприяння очільників нашої ОТГ та підприємств, долати сніговий колапс було б складно. Так само за їхньої підтримки вирішуємо інші проблеми»

Берездівецький староста Дмитро САПИГА після місцевих виборів, мабуть, найактивніший дописувач до міської газети. Мабуть, тут спрацьовує не тільки фактор географічної близькості його староства до Нового Роздолу, а й готовність Дмитра Пилиповича позитивно відгукнутися на пропозицію репортера поділитися якимось цікавими сільськими новинами. Утім, в лютому та на зламі зими-весни  коментарі досвідченого урядника Берездівець   стосувалися здебільшого поточних проблемних питань, які доводилося вирішувати.  Власне, і цього разу стрижнева тема не змінилася. Отже, слово Дмитру САПИЗІ:   

– Нещодавній лютневий сніговий колапс, який завдав чимало додаткових клопотів берездівчанам,  підтвердив, що новообрана влада Новороздільської ОТГ не стоїть осторонь вирішення нагальних проблем, котрі виникають  у староствах. Зокрема, міська рада стала свого роду координаційним штабом із подолання наслідків стихії. Суттєву допомогу технікою для розчищення доріг і  вулиць від снігових заметів також надавали ТОВ «ДМЗ «Карпати», ТОВ «Енергія – Новий Розділ» та Миколаївське ШРБУ.

А коли холоди відступили і розпочиналася відлига, дуже  оперативно, як кажуть, підставила плече агрофірма «Західний Буг», котра орендує наші землі. Зокрема, в рамках співпраці надала грейдер для прогортання снігів напередодні потепління.

Як кажуть, не одними снігами відзначалися будні лютого. Чим іще запам’ятався останній місяць зими – початок весни?     

– Звичайно, у Берездівцях, зрештою, як і в кожному селі, проблеми самі не ходять. І вони також вимагали, як і необхідність алярмового прибирання снігів та заметів, дієвого вирішення. Благо, вдалося зробити чимало. Зокрема,  на вулиці Болонна проводилася заміна дерев’яних опор лінії електропередач на нові  сучасні  бетонні опори. Вже повністю замінені 24 опори, також замінено усі старі електричні дроти, які «прослужили» більше 50 років, на нові.

Доволі задавненою була проблема із електропостачанням вулиць Травневої та Шевченка, викликана майже зношеним  обладнанням та старим  трансформатором. Звісно, заміна на новий – справа у наш час непроста, та і коштує нове обладнання значні кошти. Отож, якби не дієве сприяння голови Новороздільської ОТГ Ярини Яценко, її першого заступника Михайла Гулія, а також  майстра дільниці Миколаївського РЕМу Романа Коса та головного інженера цього підприємства, то ще хтозна,  скільки  була б нездійсненною мрія мешканців вказаних вулиць. Отож нещодавно енергетиками  було замінено старий трансформатор на новий. Окрема подяка мешканцеві Берездівець Олегу Сукинцю, який надав допомогу у організації та доставці вказаного трансформатора на місце заміни обладнання та транспортування демонтованого старого у Миколаївський РЕМ. Минулого тижня працівниками Миколаївського РЕМу було чітко організовано і якісно  завершено необхідні монтажні роботи і впродовж дня новий трансформатор було встановлено. Користуючись нагодою, від імені берездівчан висловлюю вдячність і енергетикам і очільнику цього підприємства. На черзі – заміна і  підключення працівниками Миколаївського РЕМу нового трансформатора у с. Гранки-Кути на вул. Озерній.   

На завершення поінформую про ще одну проблему, у вирішенні якої надають сприяння люди доброї волі. Зокрема, виникла аварійна ситуація на ділянці газопроводу по вулиці Зелена, спричинена вкрай зношеними проіржавілими трубами, внаслідок чого виникають пориви на вводах у помешкання  берездівчан. Власне, з цієї причини впродовж тижня тут було відключено газопостачання, оскільки новороздільські «газовики» здійснювали ремонтні роботи на відрізках  лінії. Утім, з метою пришвидшення вказаних ремонтів було залучено і працівників Миколаївського управління газового господарства. Протягом одного дня вони виконали необхідні зварювальні роботи і  відновили подачу газу у  будинки мешканців. Отож ввечері і вночі газ у будинках  був. Але, очевидно, що через потрапляння води у невиявлені ремонтниками пориви газопроводу, бо ж через відлигу земля навколо труб  розмерзалася, в труби  потрапила вода і вже наступного дня ситуація із перебоями газопостачання повторилася. І знову за справу взялися газовики-ремонтники, які з тиждень лагодили газопровід. Отож коли розпогодиться і потепліє, будемо, як кажуть,  окультурювати ділянки, де працювали газовики: розрівнювати пошкоджені поверхні грунту, благоустроїти територію, де проводилися земляні роботи. А працівники Новороздільського газового господарства згодом приступлять до відновлення гравійного покриття на пошкоджених ділянках під час проведення ремонтних, а отже, і земельних  робіт. Наразі на цьому і завершу коментар.

Дякую за змістовну розмову – і до наступних зустрічей. Будьмо здорові!

– Дякую, навзаєм !  

Розпитував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

“Школярик” – для Новороздільської громади

admin2

Різдвяний дарунок Захисникам від колективу Новороздільської школи №4

admin2

Новий Розділ: графік відключення електропостачання на 14 грудня і ремонтні роботи в Малехові

admin2

Новий “Школярик” – для Нового Роздолу

admin2

ЛИСТ У НЕБОКРАЙ (присвячується дорогому Руслану Вальському, якому виповнюється 29 років на НЕБЕСАХ… та усім СИНАМ – небесним воїнам)

admin3

Ковід “відсвяткував” і вийшов “на полювання”: про ріст захворюваності і у Новороздільській ОТГ

admin2

Залишити коментар