16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

ВИДИ ПОЛІГРАФІЧНИХ ПОСЛУГ ТА ДРУКАРЕНЬ

Поліграфічні послуги включають в себе багатогранний спектр послуг: друк книг і журналів, блокнотів, листівок, різної реклами. Поліграфічні послуги надаються в друкарнях, видавництвах, а також студіях дизайну.На прикладі львівської друкарні розкажемо які ж поглуги повинна надавати сучасна друкарня.

Сьогодні зростає потреба в друкованій продукції, що порушує вимоги до якості виконання роботи. Кожна людина стикається з необхідністю друку поліграфії, будь це малий бізнес або великий. Іноді поліграфічні послуги необхідно виконати в максимально короткі терміни і важливо вибрати те місце, де швидкість не буде в збиток якості.

ВИДИ ПОЛІГРАФІЧНИХ ПОСЛУГ

Також в друкарні можна замовити календарі, візитні картки, ярлики та етикетки.
Бланк – це спеціальна форма для заповнення. Він містить інформацію про організацію і проводиться в її фірмовому стилі. Найчастіше бланки виконуються в форматі аркуша А4.

Фірмовий бланк може включати в себе:

  • логотип;
  • назва організації;
  • контакти;
  • платіжні реквізити.

Листівка
Існують листівки інформаційного та рекламного характеру. Вони виконуються в більш високій якості, ніж бланки. Найчастіше листівки використовують в рекламі, для залучення уваги на конкретні товари або послуги.


Буклет – аркуш паперу, який складається в кілька шарів і несе певну інформацію. Буклети використовують для реклами, на виставках, в офісах компаній.


Брошура – це поліграфічний виріб, яке представляє собою кілька аркушів паперу. Вони скріплюються за допомогою клею або пружини. Наприклад, брошури використовують різні компанії для того, щоб ознайомити клієнтів зі своєю новою продукцією, новими товарами. Також їх використовують на наукових конференціях, семінарах.


Календар – поліграфічний виріб з календарною сіткою, випускаються різних видів і форматів. Наприклад, існують настільні і настінні календарі, кишенькові, перекидні та ін.


Візитка – невеликий прямокутний лист, виконаний з різного матеріалу: картон, пластик або дерево. Візитна картка може містити інформацію про конкретну людину, фірмі, компанії або інформацію про послугу.


Папка – це поліграфічний продукт, який використовують для документів. Зазвичай папки виробляють в стилі організації в форматі А4.

Блокнот містить певну кількість аркушів паперу, які скріплені за допомогою клею, ниток або пружини. Листи блокнота можуть бути різних видів, форматів і кольорів.


Конверт – це поліграфічний продукт, в якому часто зберігають або пересилають папери, документи. Конверти можуть бути різних видів. Наприклад, за призначенням розрізняють:

  • поштові;
  • фірмові;
  • для CD-дисків.

ПІСЛЯДРУКОВА ОБРОБКА ПОЛІГРАФІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Післядрукарська обробка поліграфічної та рекламної продукції складається з декількох етапів. Після друку над продукцією працюють далі і тільки після виконання всіх необхідних маніпуляцій, продукт потрапляє до замовника. Необхідно відзначити, що час виробництва виробів різний. Післядрукарська обробка на пряму залежить від матеріалу, з якого виконується виріб.


Розрізання листів проводиться практично для кожної продукції. Вона допомагає придбати точний вид поліграфічної продукції та розмір, а також видалити білі поля. Іноді на одному аркуші розташовані кілька виробів, які потрібно розділити один від одного. Це називається розрізанням поліграфічної продукції.


Є види поліграфічних виробів, що мають спеціальну лінію, що продавлюється в поглиблення. Послуга биговки продовжує час використання продукції. У місцях, де згинається папір вона не переломлюється і фарба не псується. Біговку можна використовувати також на ламінованої поверхні.


Фальцювання – це коли на папір наносяться лінії згину для додання їй форми. Найчастіше фальцювання робиться на папері середньої жорсткості, а якщо папір дуже щільна, то спочатку потрібно провести биговку.


Брошюровка – це метод скріплення аркушів. Існує кілька видів брошюровки:

  • за допомогою скоби;
  • безшовним клейовим скріпленням;
  • пружиною.
  • фольгування


Тиснення фольгою – це метод нанесення візерунка або написів на поверхню паперу. За допомогою фольги прикрашають візитки. Можливе виконання в різних кольорах.


Найчастіше краю поліграфічних виробів дуже гострі через що вони приходять в непридатність або ними легко можна травмуватися. Щоб продукт виглядав акуратно, був безпечним і практичним, роблять кругление кутів.


Висічка виконується для додання форми виробу. Виробляється на таких матеріалах: папір, пластик, картон і шкіра.


Процес, за допомогою якого роблять відривні частини для деяких поліграфічних виробів. Виконується це спеціальними ножами.


Ламінування поліграфічних виробів проводиться для захисту від зовнішніх впливів. Існує кілька видів ламінування:

глянцева ламінація робить зображення краще, надає контрасту і насиченості квітів;
матова ламінація робить зображення глибоким і об’ємним.
soft touch ламінація дуже м’яка і бархатиста на дотик, більш стійка у використанні. Зберігає якість і чіткість зображення.

Схожі повідомлення

31-річний пішохід переходив дорогу поза “зеброю” і його на смерть збив ровесник на “Пежо”

admin3

Ольга Харлан не потисла руку росіянці після матчу на ЧС з фехтування. Та подала протест, але марно, – українка йде у наступний раунд!

admin3

4 січня у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна» презентували мистецькі лоти благодійного аукціону «Мистецтво заради перемоги».

admin3

Прихована історія: стала доступна цифрова версія документів НКВС за 1944-45 рр.

admin2

“Усунення мера 300-тисячного Чернігова від посади – це виклик демократії”, – Кличко про рішення суду щодо Атрошенка

admin3

Курс Ruby on Rails для початківців від IT-школи A-Level

admin

Залишити коментар