16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Гірські лижі, сноуборд та лижні гонки – найбільш популярні зимові види спорту на Львівщині

Найбільш розвинутими та популярними об’єктами гірськолижної інфраструктури Львівщини є комплекси «Плай» та «Буковиця». Їх відвідує багато відпочивальників, тут відбуваються міжнародні змагання.

Про це інформує «Вісник Розділля» з посиланням на повідомлення пресслужби Львівської ОДА.

Окрім того, значні перспективи для розвитку гірськолижного спорту в області обіцяє завершення реалізації проєкту «Мале карпатське коло», завдяки якому якісне дорожнє покриття поєднає Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області. Низку змагань проводять на горі Тростян з Львівською обласною організацією «Динамо». Про це розповів голова Львівської обласної федерації гірськолижного спорту Юрій Стріжик.

«Загалом обласна федерація займається розвитком шести видів спорту: гірські лижі, лижні гонки, сноуборд, фрістайл, стрибки на лижах і лижне двоборство. На Львівщині найбільш популярними є три види спорту – гірські лижі, сноуборд і лижні гонки. Окрім «Плаю» та «Буковиці», хотів би відзначити важливість реалізації запланованого компанією «Окко» будівництва комплексу на північному схилі гори Захар Беркут з боку села Верхня Рожанка, який за своїми масштабами не поступатиметься Буковелю», – зазначив Юрій Стріжик.

Він також наголосив на значенні дотримання культури гірськолижного спорту, адже це є запорукою безпеки під час катання на сноуборді, гірських лижах тощо.

Начальник управління молоді і спорту Львівської ОДА Роман Хім’як також розповів, що на Львівщині є місця, де можна і просто покататись на лижних трасах.

«Це база олімпійської підготовки «Тисовець» від Міноборони на Сколівщині,  Західний реабілітаційно-спортивний центр в Сянках на межі Львівської і Закарпатської областей – унікальна в Східній Європі, бо має біатлонні траси, біатлонні стрільбища, зараз там триває будівництво великого інклюзивного басейну. Відповідні місця для лижних прогулянок є і в Брюховичах біля Львова», – зазначив Роман Хім’як.

Нагадаємо,  «Мале Карпатське коло» – проєкт, що реалізується у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Воно з’єднає найголовніші туристичні локації трьох областей – Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської. Загалом йдеться про відновлення 249 км доріг державного значення і 37 штучних споруд.

Схожі повідомлення

Майстерність мови: ознайомлення з професійними перекладачами в Києві

admin

Львівщина підтримує області, де зараз ведуться жорстокі бої

admin3

В одній з квартир у Львові розірвалась акумуляторна батарея в LED-ліхтарі:жінка отримала ушкодження рогівки ока

admin3

Розмова з волонтером про технології, які допоможуть вистояти нашій економіці під ударами рашистів по критичній інфраструктурі України.

admin3

Портативні зарядні пристрої (повербанки): незамінний помічник у сучасному світі

admin

Схоже, Медведчук не хоче, щоб його передавали зараз в РФ, – Денисенко

admin3

Залишити коментар