16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Відпочинок в Карпатах : переваги гірського відпочинку та вибір туроператора

Люди, вибираючи тури Карпатами , орієнтуються на кількість можливих розваг, чистоту повітря і, звичайно ж, можливість хоч трохи оздоровитися під час відпочинку. Зазвичай зі словами оздоровлення та розваги відразу ж асоціюється море. Чисте морське повітря, пляжі, готелі, розвинена культурна і оздоровча програма. Це так, але ще одним прекрасним способом оздоровитися по праву можна вважати гори. Звичайно, подібний відпочинок славиться великим попитом, виходячи зі статистичних даних, але спочатку важливо розібратися в плюсах відпочинку в горах.

Плюси гірського відпочинку
Гірське повітря дійсно кристально чисте і воно не таке, як на морі або в іншій місцевості.

У горах по-іншому працюють дихальна, серцево-судинна та нервова системи організму. Набагато краще стимулюється робота кісткового мозку, і завдяки цьому зміцнюється імунітет і робота всього організму. Гірський відпочинок дуже сприятливий для: гіпертоніків, людей з бронхіальною астмою або бронхітом, а також для людей, які страждають виразкою шлунка. Походи по гірських стежках в Карпатах підвищують витривалість організму і зміцнюють м’язи. Тому більшість лікарів – невропатологів, психологів, терапевтів – радять відпочивати в горах. Звичайно, людям, що страждають захворюваннями суглобів, перед тим, як вирушати в гори, слід ретельно продумати запланований відпочинок.

Крім оздоровчих заходів, в горах є багато цікавих занедбаних місць, а також ліси, курорти гірськолижні, зимові та літні ярмарки, йога-табору і багато іншого.

Що з собою взяти?
Для більш комфортного відпочинку в горах важливо з собою взяти зручне взуття. Кеди, кросівки, черевики на товстій підошві – будуть ідеальним варіантом. Одяг повинен не сковувати рух, бути зручним і комфортним. Важливо запастися кількома кофтами або светрами, оскільки в горах вдень може бути тепло, а вночі – прохолодно. У літній період на гірський відпочинок важливо взяти з собою сонцезахисний крем і крем проти укусів комах. Таким чином ви зможете убезпечити себе від будь-яких незапланованих погодних ситуацій.

Ще одним, основним моментом при відправці в гори, є вибір місцевості, готелі, де зупинитися. У Карпатах багато готелів, пансіонатів, вілл з різним рівнем комфортності і ціновою категорією, і для того, щоб не зіпсувати собі відпочинок, слід правильно і ретельно вибрати туроператора, який підбере відповідний тур по заданих параметрах, як з точки зору розважально-оздоровчої, так і з точки зору ціни.

Як правильно вибрати туроператора?
Якість поїздки, настрій і враження після неї, цілком і повністю залежать від рівня сервісу, що надається туристичною компанією. Отже, при виборі туроператора потрібно звернути увагу на більш розповсюджені компанії, уважно читати відгуки та інформацію про компанію. Також важливо, щоб на сайті оператора було видно юридична адреса, тобто місцезнаходження офісу компанії. Важливо також перевірити, чи збігається юридична адреса на сайті з діючою адресою офісу

Схожі повідомлення

У бою проти російських окупантів загинув один із засновників батальйону “Азов”

admin2

Поліцейські взяли під варту раніше судимого за вбивство зловмисника, підозрюваного у пограбуванні львів’янки

admin3

“Національна поліція готова реагувати на ромів у Львові”- Олександр Шляховський (відео)

admin1

Урядову програму “Ноутбук – кожному вчителю” СБУ “накрило” на відкаті

admin2

Анімаційний мультфільм “Мавка” – потужний крок в майбутній розвиток українського кінематографу

admin3

Як правильно вибрати СТО

admin

Залишити коментар